25 mai, 2009

Lansarea albumului de fotografie

 

Fotograful Paul Filip si candidata PNL la alegerile europarlamentare, Ramona Manescu, au lansat, marti seara, la Muzeul Municipiului Bucureoti, o lucrare dedicata Capitalei, respectiv un albumul de fotografie intitulat „Bucureoti – Palate si Monumente”.

Potrivit europarlamentarului liberal, lucrarea si-a propus o finalitate ambitioasa, respectiv recuperarea istoriei orasului, prezervarea memoriei colective, crearea unei legaturi între aspectul orasului si personalitatile care l-au populat.

Marturisind ca a raspuns initiativei artistului fotograf Paul Filip „din dorinta de a nu lasa uitarea, indiferenta si egoismul sa ne cuprinda”, Ramona Manescu a declarat ca „Bucurestiul are o istorie bogata oi semnificativa de capitala europeana, iar rolul oamenilor de cultura si al politicienilor este sa propuna repere si solutii de conotiinta civica”.

„Vreau sa amintim mereu cât este de frumos Bucurestiul, câte cladiri minunate are pentru ca, în sfârsit, din nou, sa i se spuna micul Paris”, a declarat Ramona Manescu.

Ea a mentionat ca aceia care ar trebui sa aiba grija de Bucuresti ca de o capitala europeana ar trebui sa stie sa o faca, mentionând ca nu doar Casa Poporului este un reper pentru Capitala României ci si alte multe cladiri de patrimoniu cu care ar trebui sa promoveze Bucurestiul.

Ramona Manescu si-a exprimat speranta ca albumul sa depaseasca granitele Bucurestiului constituindu-se într-o invitatie pentru a vizita tara noastra si capitala ei.

Realizat in conditii grafice de exceptie, albumul cuprinde fotografii de epoca, carti pootale românesti cu imagini din capitala, instantanee din Bucurestiul contemporan, prezentând cladiri-monument istoric, muzee, parcuri, pasaje, metroul, Gara de Nord, dar si lucrari arhitecturale contemporane care au devenit un reper al orasului zilelor noastre.

Un capitol aparte este rezervat prezentarii unor lucrari de arta funerara din Cimitirul Bellu, dedicate unor personalitati ale politicii, artei si culturii românesti.

Fotograful Paul Filip este autorul volumului ‘Batrânul Cismigiu’ si al premiatei monografii dedicate ‘Panteonului National’ din Cimitirul Bellu.

Fondurile colectate în urma vânzarii albumului vor fi donate Centrului ‘Domnita Balasa’ pentru îngrijirea copiilor cu dizabilitati.
(Sursa: Agerpres)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website