7 septembrie, 2010

Lectie de ipocrizie in Parlamentul European

Am asistat astazi, in plenul Parlamentul European, la o lectie de ipocrizie in cadrul dezbaterii „Situatia populatiei rroma in Europa”.

Majoritatea europarlamentarilor s-au inghesuit sa le planga de mila romilor expulzati de autoritatile franceze.

Daca vrem sa fim sinceri, ar trebui sa recunoastem ca este responsabilitatea statului de origine, in primul rand, sa se ocupe de integrarea si educarea romilor si apoi a statelor in care acestia doresc sa se stabileasca. Din pacate, rapoartele UE arata clar faptul ca fondurile alocate Statelor Membre pentru integrarea sociala a rromilor au fost pe de-o parte insuficiente si pe de alta parte, prost utilizate. Drept urmare, astazi ne aflam in aceeiasi situatie precum cu 20 de ani in urma in privinta solutionarii problemelor legate de comunitatea rroma.

Nu pot sa condamn cetatenii francezi pentru ca nu doresc sa aiba in apropierea locuintelor lor tabere ilegale de rromi. Sunt de acord cu libera circulatie a tuturor cetatenilor europeni in conditiile in care acestia respecta legislatia statului in care doresc sa se stabileasca. Si cand spun ca cetatenii europeni trebuie sa respecte legile ma refer si la cetatenii europeni de etnie rroma. Altfel, ne trezim in situatia in care noi toti avem drepturi si obligatii, pe cand cetatenii de origine rroma au doar drepturi.
 
In dezbaterea de astazi din cadrul PE, se pare ca am uitat faptul ca, in afara dreptului la libera circulatie rromii au si obligatia de a respecta legile statului in care vor sa se stabileasca.

Indiferent de jocurile politice care se pot face sau nu, in preajma campaniei electorale din Franta, daca nu ar fi existat tabere ilegale cu sute de rromi traind in conditii improprii, fara un venit obtinut legal, daca nu ar fi existat rromi pe strazile din Franta care sa cerseasca sau sa comita infractiuni, daca acestia ar fi studiat sau lucrat la fel ca orice alt cetatean, nu am fi fost acum in situatia de a discuta despre expulzarea „fara motiv” a rromilor.

4 răspunsuri la “Lectie de ipocrizie in Parlamentul European”

 1. Andra spune:

  Sa fim seriosi! Nici noi, romanii, nu ii suportam langa noi. De ce sa ii comdamnam pe cei care traiesc in civilizatie ca nu isi doresc astfel de oameni pe langa orase atat de fumoase precum Parisul, Lyonul ?

 2. ana spune:

  ar trebui sa nu ne intereseze aceasta problema asa cum de fapt in realitate nu ii intereseaza nici pe oamenii ce conduc statul francez….
  presedintele Sarkozy care este in cadere libera vrea sa arate ca face ceva in aceea tara…si se pregateste de campanie…
  asa sa intamplat si in Italia inainte de campanie dupa care acele tabere ilegale au existat in continuare…asta este doar ipocrizie frantuzeasca…

 3. Popa Teapa spune:

  Am avut ocazia sa cunosc țigani din alte tari! In esență au același tip de comportament! Când vezi țigani care revin din Franța și se lauda ca au cerșit acolo,ca au furat din magazine fără sa fie prinși,îmi pare dezgustător și revoltător. La aceasta etnie parazitismul social este mai mult decât o cutuma,este un mod de viata. Mulți țigani pe care-i cunosc vin și îmi cer :”Da și mie 1 leu sa iau o pâine” sau „o țigară”apoi pleacă mai departe și scoate un purcoi de bani și joaca barbut. i-am întrebat de ce faci asa ceva! „Pentru ca țiganu pana nu cerșește nu se simte bine”Nu știu ce fonduri i-ar putea schimba. Aceste atavisme nu se pierd! am impresia ca societatea actuala le amplifica!

 4. Geronimo spune:

  Statul român posdecembist este singurul vinovat pentru că naţiunea română nu-şi are, încă, statutul pe care-l merită în rândul naţiunilor europene.

  Tot statul român este principalul vinovat pentru faptul că naţiunea română este singura naţiune din Europa care nu trăieşte, încă, într-un singur stat.

  Dacă, după 1989, în România ar fi fost instaurat un stat democratic, care să fi construit o economie democratică şi performantă, românii din partea stângă a Prutului ar fi luptat şi ar fi reuşit, de mult, să impună unirea lor cu ţara, iar România reunificată, dispunând de o economie performantă, nu ar fi fost “ruda săracă“ a Europei ci, dimpotrivă, ar fi fost unul din stâlpii de bază ai construcţiei europene.

  Guvernanţii postdecembrişti au furat nu numai băncile, uzinele şi fabricile construite înainte de 1989, nu numai fondul de pensii acumulat până în 1989, dar au furat şi din veniturile produse de cetăţeni după 1989 – bani depuşi la bănci şi la fonduri de investiţii, la casele de asigurări de sănătate, ş.a.m.d.

  Statul român postdecembrist, instaurat şi menţinut la putere prin minciună şi hoţie, a atentat şi atentează nu numai la integritatea capitalului naţional, a avuţiei productive acumulată de naţiune, dar şi la limba, cultura şi civilizaţia românească, care sunt supuse unui proces puternic de degradare.

  Tetraedrul puterii-Mass-media. A patra putere in stat!? Piramida puterii in diverse ipostaze (unghiuri de perceptie) : http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=521

  Doctrina Politică Populară (G. I. R.), o politica responsabila :
  http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=237

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website