9 ianuarie, 2009

Legea mamelor ?

„Art. 1. – Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.”art_indemnizatie_maternitate_.jpg
Asa suna primul articol al Legii 257 din 2008, lege botezata de presa ca Legea mamelor.
Actul normativ in cauza, a fost unul foarte asteptat mai ales de catre familiile tinere si nu numai. Legea reprezinta o masura,  as spune normala, care vine nu numai in sprijinul mamelor ci a tuturor familiilor din Romania. Este normal ca persoana care a contribuit mai mult la buget sa primeasca mai mult. Numai cine nu are copii nu stie ce inseamna efortul financiar pentru cresterea acestuia.
Masura luata de actualul Guvern, balbele care au insotit aceasta decizie denota o totala lipsa de respect pentru mame, dar si pentru familii in general.
In conditiile in care ar trebui sa avem in vedere tot felul de masuri care sa incurajeze familiile tinere sa aiba cat mai multi copii, actualul guvern loveste dur tocmai in bugetul acestor familii.
Personal sper ca aceasta strategie a Guvernului sa fie doar o tusa a inceputului de mandate si sa nu reprezinte o politica generala dupa care sa se calauzeasca in tot acest mandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website