10 iulie, 2012

Liberalii din PE le scriu oficialilor europeni: In Romania n-a avut loc nicio lovitura de stat

Europarlamentarii liberali Norica Nicolai siRamona Manescu au adresat, marti, vicecancelarului german, Phillipp Roesler, si vicepremierului Marii Britanii, Nick Clegg, doua scrisori de informare privind situatia politica din Romania, prin care incearca sa calmeze spiritele din strainatate cu privire la ingrijorarile legate de tara noastra.

„Am asistat cu indignare, in ultimele zile, la atacuri nedrepte impotriva Romaniei, bazate pe manipulari grosolane venite din partea PDL, cu scopul principal de a ne decredibiliza la nivel european. Dorim sa ii asiguram pe partenerii nostri europeni de faptul ca in Romania existenta democratiei si a statului de drept nu este conditionata de pastrarea sau respingerea prinreferendum a lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei.

Este vorba de un proces democratic, perfect legal, dupa cum a hotarat si Curtea Constitutionala. Eforturile noastre, in urmatoarea perioada, se vor indrepta asadar inspre reabilitarea imaginii tarii noastre la nivelul UE, cu scopul repararii daunelor ce au fost provocate cu buna stiinta de oameni ce au in ‘fisa postului’ protejarea intereselor Romaniei”, a declarat Norica Nicolai, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

La randul ei, Ramona Manescu considera ca nu este corect ca imaginea Romaniei sa fie afectata, in plan international, din cauza declaratiilor false ale reprezentantilor unui partid care nu poate accepta ca a pierdut puterea.

„Avand in vedere deciziile de ieri (luni – n.red.) ale Curtii Constitutionale, care demonstreaza inca o data minciunile lansate de europarlamentarii PDL, la nivel european, am considerat necesar sa transmitem informatii corecte cu privire la situatia reala din Romania.

Liderii europeni trebuie sa stie ca in tara noastra nu a avut loc nicio lovitura de stat, niciun fel de derapaj de la democratie si ca toate aceste actiuni politice au fost perfect constitutionale. PDL a actionat iresponsabil, dezinformand cu privire la schimbarile de pe scena politica romaneasca. USL nu a instigat niciodata liderii europeni la amestec in treburile interne ale Romaniei si nici nu a cerut penalizarea tarii pentru derapajele generate de Traian Basescu si PDL”, subliniaza Ramona Manescu.

Sursa: Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website