5 septembrie, 2012

Liberalii europeni susțin USL

Aseară, am discutat, în Parlamentul European, cu colegii din cadrul grupului ALDE ( Alianța Democraților si Liberalilor din Europa), despre situația politică din tara noastră. După o vara fierbinte, noi, europarlamentarii liberali din Romania, am dorit să ne informăm colegii cu privire la evenimentele care s-au desfășurat pe plan intern, în perioada în care Legislativul European a fost în vacanță, având în vedere dezinformările promovate de europarlamentarii PDL care au încercat să impună o nouă spaimă: cea a izolării și abandonării României. În opinia noastră, această dezbatere a fost foarte utilă având în vedere nevoia României de a-și recăpăta prestigiul în interiorul Uniunii Europene, ca partener egal și respectat al statelor occidentale.

Am regăsit un interes foarte mare din partea colegilor europarlamentari liberali de a afla mult mai multe detalii decât au putut să citeasca din presa internațională, în această perioadă. Tocmai de aceea, pe de-o parte, dezbaterea din grupul politic a fost deosebit de utila deoarece partenerii noștri au înțeles faptul că au existat motive întemeiate pentru declanșarea procedurii de suspendare a președintelui, în urma numeroaselor abuzuri și încălcări ale Constituției pe care acesta le-a făcut. Iar pe de altă parte pentru noi, ca romani, este foarte important faptul că în urma acestei discuții colegii liberali vor informa și autoritățile statelor din care provin despre situația reală a evenimentelor politice care au avut loc în Romania.

In plus, colegii mei europarlamentari au avut și o reacție foarte dură în ceea ce privește declarațiile Președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso și declarațiile Comisarului pentru Justiție și Drepturi Fundamentale, Viviane Reading. Grupul liberalilor europeni a criticat presiunea pe care cei doi oficiali, de la Bruxelles, au făcut-o asupra administrației de la București, în favoarea lui Traian Băsescu. Cu aceasta ocazie, liderul grupului, Guy Verhofstadt (fostul premier al Belgiei)a subliniat foarte clar faptul că liberalii europeni vor sprijini, în continuare, România și valorile democratice promovate de USL.

De altfel, în perioada 15-17 octombrie, vom organiza o reuniune a grupului liberalilor europeni, la București. Așadar, vom avea ocazia de a discuta împreună cu aceștia, cu societatea civilă și cu cetățenii despre parcursul european al României.

Noi facem toate eforturile pentru a îmbunătăți imaginea tarii însă eu sunt convinsa că românii nu vor uita foarte ușor faptul că Traian Băsescu și emisarii lui au fost cei care au denigrat România, sacrificându-i credibilitatea pentru a-și salva poziția de putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website