1 februarie, 2011

Liberalii fac legea in Parlamentul European!

          Grupul liberal din Parlamentul European detine echilibrul puterii în plenul PE atunci cand exista o ruptura intre centru-dreapta şi centru-stanga, iar PPE, cel mai mare grup politic, nu reuseste sa isi impuna punctul de vedere in ceea ce priveste legislatia, decat atunci cand este foarte disciplinat. Aceasta este concluzia celui mai recent raport prezentat de VoteWatch.
         Grupul ALDE, din care fac si eu parte, a castigat votul parlamentarilor europeni in proportie de 90%, in aceasta legislatura, desi popularii europeni si socialistii au mai multi deputati. Asadar, este foarte clar ca politicile, la nivelul Parlamentului European, sunt preponderent liberale.Concluziile documentului prezentat de VoteWatch se refera la 1351 de voturi prin apel nominal in sesiunile plenare ale Parlamentului European intre lunile iulie 2009 si decembrie 2010.
 Este demonstrat acum si statistic, ca noi, liberalii am stiut sa negociem de fiecare data in asa fel incat legislatia sa fie adoptata in forma pe care noi o consideram cea mai potrivita.
 Raportul Votewatch mai demonstreaza ca principalele domenii in care grupul ALDE a castigat sunt: ocuparea fortei de munca, comertul international, libertatile civile si politica externa.
         Recunosc ca este placut sa observ ca liberalii joaca un rol esential la nivelul Parlamentului European si ca am reusit sa ne impunem punctul de vedere in ceea ce priveste aspectele legislatiei europene. Tocmai de aceea, consider ca cetatenii trebuie sa fie informati despre aceste decizii si mai ales de rezultatul lor, care ii afecteaza direct, mai ales acum cand Tratatul de la Lisabona acorda puteri sporite Parlamentului European iar in unele domenii avem putere mai mare decat guvernele nationale.
          Mai multe detalii despre raportul votewatch gasiti aici: http://www.votewatch.eu/blog/wpcontent/uploads/2011/01/votewatch_report_voting_behavior_26_january_beta.pdf

2 răspunsuri la “Liberalii fac legea in Parlamentul European!”

  1. Radu spune:

    Felicitari! Ar trebui promovata mult mai mult activitatea europarlamentarilor liberali in Romania. Din pacate circul castiga in fata painii in ultima vreme…

  2. […] O structura este cu atat mai puternica cu cat exista mai multe persoane implicate in luarea deciziilor si asumarea responsabilitatilor. In acest sens voi incuraja si sustine orice femeie liberala, membra sau nu a biroului permanent al OFL, care isi va asuma responsabilitatea indeplinirii unor activitati. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website