28 mai, 2008

Mai multe consulate pentru românii din Italia

 Mai multe consulate pentru românii din Italia

Astazi as dori sa vorbesc  despre romanii din Italia si mai exact despre deschiderea de noi consulate pentru acestia. Ca urmare a unei solicitări facute de mine la inceputul lunii aprilie, iata ca Ministerul Afacerilor Externe a luat masuri si va deschide în perioada următoare alte trei noi consulate pentru românii din Italia.
Am fost deosebit de bucuroasa cand,  Ministrul de externe, domnul  Lazăr Comănescu mi-a transmis intr-o scrisoare cu inceperea procedurilor de înfiinţare a unor noi consulate generale la Trieste, Bologna şi Cosenza, astfel încât să se asigure o repartiţie geografică uniformă a oficiilor consulare ale României pe întreg teritoriul Italiei. 
Interpelarea am făcut-o ca urmare a solicitării pe care am primit-o de la românii din zona de nord-est a Italiei (din jurul oraşului Padova n.r.). Sunt mulţumită că demersul meu a dat rezultate pentru că in noul context politic romanii din Italia au mare nevoie de tot sprijinul autoritatilor romane si de un acces facil la serviciile consulare! Sper ca in urma analizei MAE cu privire la activitatea reţelei consulare a României in străinătate, vom asista la înfiinţarea de noi consulate acolo unde prezenta romanilor in număr mare o justifica. In prezent asistenta consulara este departe de a răspunde nevoilor reale ale cetăţenilor romani in Italia, desfasurandu-se doar prin Secţia Consulara a Ambasadei României la Roma si prin Consulatele Generale de la Milano si Torino.
  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website