25 octombrie, 2012

Mănescu către Reding: De ce acoperiți corupția guvernărilor PDL?

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a adresat astăzi o scrisoare comisarului european pentru Justiție,Viviane Reding, privind Raportul de audit al Comisiei Europene referitor la Programul Operațional de Dezvoltare Regională. Potrivit liberalei, raportul menționat arată că Traian Băsescu și Guvernele PDL au ”patronat corupțiadin România,” în special în ceea ce privește fondurile europene. Dna Mănescu le cere șefilor CE să explice de ce au acoperit acțiunile de corupție ale democrat-liberalilor, deși au fost la curent cu această situație.

Comisia Europeană a anunțat că cele patru programe operaționale, transporturi, competivitate, regional și mediu, intră în procedura de presuspendare, reproșând că în derularea programelor sectoriale apar, printre altele, nereguli în achizițiile publice și excluderea nejustificată a participanților la licitații. Avertismentul privind presuspendarea plăţilor europene a fost transmis autorităţilor române de către Angela Martinez-Sarasola, șefa Unităţii pentru România din cadrul DG REGIO, prin intermediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, dar a primit roșu undeva la Bruxelles, informații despre acesta apărând doar în presă.

Ramona Mănescu spune că din Raportul de audit al CE referitor la Programul de Dezvoltare Regională, reiese că Traian Băsescu și PDL, au întreținut corupția din România. De asemenea, în scrisoarea adresată vice-președintelui CE, Viviane Reding, europarlamentarul PNL cere să se explice de ce în ieșirile publice cât și în rapoartele de monitorizare, șefii CE nu au făcut referiri la corupția generată și întreținută de PDL, deși au fost informați de presă de această situație, de altfel, dăunătoare României. ”Cum explicați faptul că în niciuna din ieșirile dvs. publice și cu atât mai puțin în rapoartele de monitorizare si verificare ale României nu s-au făcut referiri la sistemul corupt generat si susținut de politicieni de rang înalt ai PDL-ului, deși documentele apărute în presă demonstrează foarte clar faptul că, atât dvs. cât și Președintele Jose Manuel Barroso, ați fost la curent cu această situație care datează de mulți ani și creează enorm de multe probleme României și cetățenilor ei, în calitate de cetățeni europeni,” se arată în scrisoare.

Sursa: Dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website