11 august, 2012

Mănescu: Gordon vine în calitate oficială, primele discuţii vor fi cu liderii USL din administraţie

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a declarat, sâmbătă, că Philip Gordon, care va veni duminică în România, va purta primele discuţii cu reprezentanţii administraţiei de la Bucureşti, care sunt liderii USL, aceştia urmând să-i clarifice situaţia politică actuală.

Mănescu a fost întrebată cum vede trimiterea de către Departamentul de Stat al SUA a lui Philip Gordon la Bucureşti.
„Domnul Gordon va fi aici în calitatea oficială a domniei sale şi primele discuţii le va avea, le va avea cu administraţia, cu oficialii români, şi aceştia sunt USL”, a replicat Mănescu.
„Constatăm pe zi ce trece că de fapt în continuare domnul Băsescu, prin oamenii, susţinătorii dumnealui, în diferite structuri ale statului, dezinformează la nivel internaţional, şi mi se pare absolut normal ca şi Statele Unite şi UE să vrea să afle care este situaţia în realitate şi este absolut normal să vrea să discute cu oficialii români, deci cu membrii USL, care pot clarifica până la urmă situaţia”, a mai susţinut europarlamentul PNL.
Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american Hillary Clinton, se va afla duminică, la Bucureşti, pentru a discuta depsre îngrigorarea SUA legată de recentele acţiuni ale Guvernului român care ameninţă echilibrul puterilor în stat şi care slăbesc independenţa instituţiilor.

Anunţul a fost făcut de Departamentul de Stat al SUA.

Conform sursei citate, în 12 august, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, Philip H. Gordon, va veni duminică, la Bucureşti, unde se va întâlni cu oficialii guvernamentali, „pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite în legătură cu ultimele acţiuni guvernamentale care ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului”
Gordon va avea întâlniri şi cu membri ai societăţii civile şi ai comunităţii de afaceri pentru a discuta despre rolul lor în întărirea valorilor şi principiilor democratice împărtăşite de comunitatea transatlantică, mai precizează Departamentul de Stat.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website