25 noiembrie, 2012

Mănescu: Liberalii europeni vor bloca bugetul UE cu tăieri masive

Grupul liberal din Parlamentul European (ALDE) a hotărât să blocheze un eventual acord al Consiliului European care să privească tăieri din bugetul viitor, iar social-democraţii şi popularii ar putea face acelaşi lucru, a declarat Ramona Mănescu, duminică, într-o conferinţă de presă.

„Așa cum și președintele PE și-a exprimat deja public poziția, solicitând Consiliului să renunțe la această obsesie a austerității și a tăierilor bugetare, vreau să vă spun că și grupul liberal din PE a luat o hotărâre care cred că va fi susținută și de alte grupuri politice de a bloca un eventual acord propus de Consiliul European, care să privească tăieri masive din bugetul viitor”, a afirmat europarlamentarul PNL.

Mănescu a susținut că și alte grupuri importante din Parlamentul European iau în considerare acest lucru, eurodeputatul menționând că grupul social-democrat (S&D) și chiar o parte a grupului PPE vor susține acest aspect.

„Această decizie a fost luată de grupul liberal din PE, am reușit să obținem majoritatea în Comisia pentru Dezvoltare Regională a cărei coordonator din partea liberalilor sunt și în această comisie sunt membri din toate grupurile politice din PE, colegii noștri din grupul social-democrat (S&D, n.red.) din PE sunt foarte aproape de această viziune a noastră și iau în considerare foarte serios această opțiune, s-ar putea ca și o parte destul de importantă din grupul popularilor (PPE, n.red.) și aici mă refer la cel puțin la delegațiile naționale care fac parte din grupul prietenilor coeziunii, ne referim la Polonia care are o delegație foarte numeroasă și toate celelalte 16 delegații ale prietenilor coeziunii din PPE vor susține alături de noi acest demers”, a explicat eurodeputatul liberal.

Ramona Mănescu a mai susținut că „este o opțiune la care PE se gândește foarte serios, pentru că au această posibilitate să blocheze bugetul dacă acesta va fi mai mic decât consideră ei că este necesar”, iar România își menține pentru negocierile din 2013 „aceleași puncte importante”.

Negocierile de la Bruxelles de joi și vineri au eșuat, liderii europeni amânând decizia pentru începutul anului 2013. Înaintea summitului european, mai mulți lideri importanți s-au arătat sceptici în privința bugetului pentru exercițiul financiar 2014-2020, propus de președintele Comisiei Europene, Herman Van Rompuy.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, la Bruxelles, că se ştie sigur că va fi o reducere de 100 de miliarde de euro faţă de bugetul propus de Comisia Europeană.

Sursa:Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website