7 octombrie, 2008

Masa rotunda cu tema „Jurnalismul: de la comunicare de masa la serviciu in folosul comunitãţii” la Roma

Vorbeam zilele trecute despre un eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul român pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale şi cu primăria oraşului Milano, denumit “Piazza di Romania”.
Manifestarile din cadrul campaniei continua astazi prin organizarea unei mese rotunde cu tema „Jurnalismul: de la comunicare de masa la serviciu in folosul comunitãţii”.
Masa rotundă urmăreşte să contribuie la consolidarea relaţiei dintre presa română şi cea italiană, la crearea unui spaţiu de reflecţie pentru jurnalişti asupra evoluţiilor din media şi a impactului pe care activitatea mass media îl are asupra societăţii.
Temele seminarului vor include aspecte care vizează atuurile jurnalismului profesionist în faţa consumatorului de informaţie, modalităţile în care comunităţile de rezidenţi străini îşi pot impune agenda în ţările-gazdă, precum şi utilizarea noilor tehnologii în serviciile oferite “comunităţilor de interese”.
De asemenea, discuţiile se vor axa pe modalitatea în care este receptată şi consumată informaţia, cât de relevantă mai este concentrarea geografică a consumatorilor de media şi despre modalitatea în care „publicul” se poate transforma  în „comunitate”. Totodată, vor fi discutate rolul jurnalistului ca formator de opinie şi puterea presei în formele sale tradiţionale.
Evenimentul capata noi valente, in conditiile in care o serie de organe de presa s-au implicat activ in sustinerea campaniei de diplomaţie publică „Piazza di Romania”.
Astfel, organizaţii media din România precum Televiziunea Română, Agenţia Naţională de Presă Agerpres, ARBOMedia şi cotidianul Evenimentul Zilei – au decis să se implice în promovarea acestei campanii, încheind parteneriate media cu MAE. De asemenea, Media Pro a sprijinit proiectul “Piazza di Romania”, prin acordarea gratuită a drepturilor de difuzare a filmului “California Dreamin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website