28 octombrie, 2013

Ministrul Ramona Mănescu a inaugurat noua pistă a Aeroportului Internațional din Cluj

[justified_image_grid caption=off mobile_caption=off ids=”2665,2666,2667″]

Sâmbătă dimineața a avut loc ceremonia de inaugurare a noii piste a Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, în cadrul căreia Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu a tăiat panglica ceremonială alături de vicepremierul Liviu Dragnea și de președintele Consiliului Județean Cluj Horea Uioreanu. Noua pistă măsoară 2,100 m și va fi prelungită în etapa următoare a investiției până la 3,500 m. Acest lucru așază Clujul pe lista centrelor importante de transport la nivel regional și marchează cea mai importantă investiție din județ de după Revoluție.

„Este de apreciat implicarea autorităților din județul Cluj în finanțarea dezvoltării aeroportului, ceea ce va avea cu siguranță un impact pozitiv asupra dezvoltării economice durabile a acestei regiuni. Un asemenea exemplu de implicare consider că ar trebui urmat si de alte județe din România”, a declarat Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu.

Și Ministerul Transporturilor, prin ROMATSA și Autoritatea Aeronautică Civilă Română s-a implicat în sprijinirea acestui obiectiv de investiții, prin implementarea echipamentelor de navigație aeriană, respectiv prin expertiza de specialitate oferită.

Ministerul Transporturilor  a făcut toate demersurile necesare pentru ca pe perioada de programare 2007-2013, suma alocată dezvoltării și modernizării infrastructurii aeroportuare prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Transport să fie majorată, astfel încât să permită finanțarea unui număr cât mai mare de aeroporturi.

„Vă asigurăm că aceleași eforturi vor fi depuse pentru asigurarea finanțării obiectivelor de investiții în infrastructura aeroportuară și pentru următoarea perioadă de programare 2014-2020. Deja Ministerul Transporturilor a susținut includerea în Master Plan-ul General de Transport pe termen mediu și lung a unei serii de proiecte de investiții promovate de aeroporturile regionale, inclusiv de Aeroportul Cluj.

Doresc să închei felicitând încă odată Consiliul Județean Cluj și Aeroportul Cluj pentru finalizarea cu succes a acestui obiectiv major de investiții, dar și pentru eforturile depuse în ultimii ani pentru dezvoltarea traficului și deschiderea de noi conexiuni internaționale, ceea ce au conferit acestui aeroport o anvergură europeană”, a conchis doamna Ministru.