12 noiembrie, 2013

Ministrul Ramona Mănescu a participat la inaugurarea drumului Toplița-Lunca Cernii

[justified_image_grid caption=off mobile_caption=off ids=”2687,2688,2689″]

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a participat, sâmbătă, în județul Hunedoara, la inaugurarea drumului județean modernizat care leagă comuna Toplița de Lunca Cernii. Ministrul a fost impresionat de frumusețea zonei si si-a exprimat convingerea că, odată cu reabilitarea acestui drum, vor ajunge să viziteze această zonă tot mai mulți turisti.

În prezenţa doamnei ministru Ramona Mănescu, s-au aflat la tăierea panglicii inaugurale, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu si membri ai conducerii Consiliului Judeţean Hunedoara, printre care preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ.

«Această cale de acces reprezintă o deschidere pentru comunitățile din Ţinutul Pădurenilor, aflate în izolare. Era nefiresc ca în această perioadă, în care construim minuni ale tehnicii, să nu avem drumuri. Ține de civilizație, de lucruri foarte simple si foarte normale, de care toți cetățenii trebuie să beneficieze, indiferent că locuiesc la oras sau la sat”, a declarat Ramona Mănescu.

Drumul DJ 687 modernizat are o lungime de 30,2 kilometri si străbate sase localități din Ținutul Pădurenilor, până la limita cu județul Caras Severin.
După ce a parcurs întreaga distanța modernizată, până la limita județului Caras Severin, unde asfaltul se termină brusc, în padure, ministrul a spus că îsi doreste ca exemplul acestui proiect să fie preluat si de oficialii din județul vecin si astfel să fie creată o nouă legătură rutieră între cele două județe.

Proiectul de reabilitare al celor 30,2 kilometri de drum judeţean a fost derulat de Consiliul Judeţean şi finanţat cu fonduri nerambursabile.