14 octombrie, 2013

Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu a inaugurat un centru logistic în zona Capitalei

[justified_image_grid caption=off mobile_caption=off ids=”2620,2621,2622″]

Pe data de 3 octombrie 2013, Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu a participat la inaugurarea celui mai nou depozit al companiei H.Essers, cu o suprafaţă de 30.000 m2, considerat unul dintre cele mai mari depozite logistice din zona Capitalei.

Cu prilejul acestui eveniment, Ministrul Transporturilor a susţinut un discurs, în care a punctat importanţa dezvoltării infrastructurii de transport pentru creşterea ponderii investiţiilor străine în România.

«Construcția pe care o vedem este încă o dovadă clară că investitorii străini continuă să aibă încredere în România, iar cei care vin aici găsesc un mediu propice dezvoltării și oferă astfel locuri de muncă pentru un număr cât mai mare de oameni.

Această companie are deja o istorie de peste 20 de ani de activitate în România, perioadă în care a contribuit la dezvoltarea economică a acestei țări. Stimate doamne, stimați domni, vă mulțumesc pentru răbdare, perseverență, dar mai ales pentru încrederea pe care o aveți să investiți în continuare în țara noastră.

În calitate de Ministru al Transporturilor am convingerea că împreună cu parteneri ca dumneavoastră vom putea crește capacitatea de transport și logistică din România. Și vă asigur că voi face toate demersurile necesare pentru a dezvolta infrastructura, astfel încât să îmbunătățim tranzitul de marfă și persoane. Scopul nostru este să integrăm și să utilizăm toate modalitățile de transport, să modernizăm actualele rețele pentru a conecta România la rețeaua europeană și internațională.

Profit de prezența Excelenței Sale Mr. Philipe Beke, Ambasadorul Belgiei la București, pentru a sublinia faptul că Belgia este unul dintre partenerii noștrii de bază, iar schimburile comerciale bilaterale s-au triplat în ultimii zece ani. Investițiile directe au ajuns încă din 2011 la peste un miliard de euro. Iar domeniul transporturilor, precum şi cel al lucrărilor publice constituie parte importantă din acordul de cooperare semnat între Guvernul României şi Guvernul Flandrei. Suntem convinși că Belgia va continua acest trend de creștere a investițiilor.

Ca ministru liberal nu pot decât să salut astfel de investiții și veți vedea, atât din partea mea, cât și a celorlalți colegi din Guvern pași concreți către mediul de afaceri în sensul transparenței, predictibilității și al informării reciproce în luarea deciziilor.»

În compania d-nei Ministru s-au aflat la inaugurare şi Excelenţa Sa Philippe Beke, Ambasadorul Belgiei la Bucureşti,  Gert Bervoets, CEO al H.Essers, Hilde Essers, Managing Director şi reprezentanta celei de-a treia generaţii a familiei fondatorului grupului, precum şi oficiali ai autorităţilor române, reprezentanţi ai constructorilor şi ai arhitecţilor implicaţi în proiect. Evenimentul a fost deschis de către Jeroen Fabry, Business Unit Manager la H.Essers România.