14 octombrie, 2013

Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu a făcut o vizită de lucru la Constanţa

[justified_image_grid caption=off mobile_caption=off ids=”2615,2616,2617″]

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a avut vineri, 11 octombrie 2013, o serie de întâlniri  în judeţul Constanţa. Cu această ocazie, ministrul a parcurs distanţa între Bucureşti şi Constanta cu trenul pentru a inspecta condiţiile de călătorie, fără să anunţe compania CFR Călători.

«Călătoria cu trenul a fost foarte bună. Ar putea fi un pic mai curat, aceasta este prima impresie, dar în rest a fost confortabil, a mers bine şi a ajuns conform programului», a declarat Ministrul Transporturilor.

În continuare, Ramona Mănescu s-a întâlnit cu prefectul Eugen Bola şi cu directorii din zonă ai companiilor şi regiilor aflate în subordinea sau sub autoritatea ministerului. Au participat la discuţii directorii companiilor de căi ferate, directorul Registrului Auto Român, conducerea Administraţiei Portuare, a Administraţiei Canalelor Navigabile şi a Autoritaţii Navale Române. Discuţiile au vizat comandamentul de iarnă, pregătirea utilajelor şi a echipamentelor pentru evitarea situaţiilor neplăcute în caz de ninsoare. În cadrul discuţiilor, Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, s-a asigurat că autorităţile locale vor colabora cu reprezentanţii companiilor de căi ferate şi cu oficialii din Port pentru a interveni operativ în caz de nevoie. La întâlnire a participat şi secretarul de stat din Ministerul de Interne, Cătălin Chiper.

În Portul Constanţa, Ministrul Transporturilor a discutat cu reprezentanţi ai Administraţiei Portuare, Autorităţii Navale Române, Companiei Naţionale de Telecomunicaţii RADIONAV şi ai Agenţiei Naţionale de Salvare de Vieţi Omeneşti pe Mare. Principalele puncte dezbătute au fost problemele legate de adminstrarea Portului Constanţa. Totodată, au fost puse în discuţie şi soluţiile care ar putea duce la o mai bună funcţionare a activităţii în Port. Ramona Mănescu s-a întâlnit şi cu operatorii portuari şi a stabilit crearea unui grup de lucru comun între experţii Ministerului Tranporturilor şi operatori, pentru îmbunătăţirea colaborării dintre cele două părţi.

Tot în cadrul vizitei de lucru în Constanţa, ministrul Ramona Mănescu a inspectat şi podul rutier Agigea, precum şi lucrările aferente infrastructurii rutiere şi de acces în Portul Constanţa. Pentru a  facilita traficul autovehiculelor grele, Ramona Mănescu a spus ca în curând va fi pus la dispoziţie un bac.

Judeţul Constanţa şi în particular oraşul Constanţa, joacă un rol strategic nu numai la nivel naţional, dar şi ca parte a viziunii europene a transporturilor. Pentru a sprijini economia şi pentru a veni în sprijinul celor care călătoresc, trebuie să ne asigurăm că prin dezvoltarea infrastructurii vom crea un nod important intermodal, care să permită cu rapiditate şi usurinţă transferul pasagerilor şi pe cel al mărfurilor de pe un mijloc de transport pe altul, a declarat ministrul Ramona Mănescu.