21 ianuarie, 2010

Noi oportunitati pentru Romania prin votul in favoarea Strategiei Europene pentru Dunare

 

Europarlamentarul liberal, Ramona Manescu a votat, astazi, alaturi de colegii sai din Parlamentul European, in favoarea unei strategii europene pentru regiunea Dunarii.

„Strategia Europeana pentru Dunare va avea un impact favorabil asupra dezvoltarii oraselor romanesti de pe Dunare. Contributia Grupului ALDE vizeaza imbunatatirea transportului de marfuri pe Dunare intre Constanta si Rotterdam prin largirea canalului navigabil, dezvoltarea oraselor romanesti de-a lungul Dunarii prin marirea capacitatii portuare precum si utilizarea fondurilor in vederea incurajarii intreprinderilor mici si mijlocii si crearea de noi locuri de munca”, a declarat europarlamentarul liberal.

Potrivit Ramonei Manescu, o strategie europeana coerenta pentru regiunea Dunarii va aduce pentru Romania in primul rand îmbunatatirea canalului navigabil, dezvoltarea porturilor de la Dunare cat si creotere economica la nivel national.

„Strategia europeana pentru regiunea Dunarii a venit în urma unei initiative a tuturor grupurilor politice oi în special a membrilor PE care fac parte din tarile riverane Dunarii. Am încercat sa urmam modelul strategiei europene pentru Marea Baltica oi astfel sa aducem mai multe fonduri si o utilizare cât mai eficienta a acestora, tinând cont oi de fondurile structurale existente deja dar si de politica de vecinatate care include si state nemembre ale UE precum Croatia, Serbia sau Ucraina. În rezolutia votata astazi, Parlamentul European solicita Comisiei Europene identificarea acelor proiecte care sa implice si tarile care nu sunt membre ale UE, a conchis Ramona Manescu.

In urma recomandarilor facute de Consiliul European din iunie 2009, Comisia Europeana este aoteptata sa elaboreze o strategie europeana pentru regiunea Dunarii pâna la finalul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website