10 iulie, 2012

Norica Nicolai şi Ramona Manescu – scrisori de informare privind situaţia politica din România

Europarlamentarii liberali, Norica Nicolai şi Ramona Manescu au adresat, astazi, doua scrisori de informare privind situaţia politica din România vicecancelarului german, Phillipp Roesler şi vicepremierul Marii Britanii, Nick Clegg.

Cu aceasta ocazie Norica Nicolai a declarat: ‘Am asistat cu indignare, în ultimele zile, la atacuri nedrepte împotriva României, bazate pe manipulari grosolane venite din partea PDL, cu scopul principal de a ne decredibiliza la nivel european. Dorim sa îi asiguram pe partenerii noştri europeni de faptul ca în România existenţa democraţiei şi a statului de drept nu este condiţionata de pastrarea sau respingerea prin referendum a lui Traian Basescu din funcţia de preşedinte al României. Este vorba de un proces democratic, perfect legal, dupa cum a hotarât şi Curtea Constituţionala. Eforturile noastre, în urmatoarea perioada, se vor îndrepta aşadar înspre reabilitarea imaginii ţarii noastre la nivelul UE, cu scopul repararii daunelor ce au fost provocate cu buna ştiinţa de oameni ce au în <> protejarea intereselor României’.

Ramona Manescu considera ca nu este corect ca imaginea României sa fie afectata, in plan internaţional, din cauza declaraţiilor false ale reprezentanţilor unui partid care nu poate accepta ca a pierdut puterea:

‘Având în vedere deciziile de ieri ale Curţii Constituţionale care demonstreaza înca o data minciunile lansate de europarlamentarii PDL, la nivel european, am considerat necesar sa transmitem informaţii corecte cu privire la situaţia reala din România. Liderii europeni trebuie sa ştie ca în ţara noastra nu a avut loc nicio lovitura de stat, niciun fel de derapaj de la democraţie şi ca toate aceste acţiuni politice au fost perfect constituţionale. PDL a acţionat iresponsabil, dezinformând cu privire la schimbarile de pe scena politica româneasca. USL nu a instigat niciodata liderii europeni la amestec în treburile interne ale României şi nici nu a cerut penalizarea ţarii pentru derapajele generate de Traian Basescu şi PDL.’

Sursa: Ziarul de Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website