17 februarie, 2015

NRP: Apărarea cetățenilor împotriva teroriștilor, mai presus decât ambițiile politice

stopisisOricare susținător al valorilor liberale are dreptul să pună la îndoială politicile ce ar putea genera un efect negativ asupra libertăților civile. Cu toate acestea, există momente când fiecare dintre noi trebuie să fie pregătit să facă mici sacrificii pentru o cauză justă.

Lupta actuală împotriva terorismului, în special cea care implică grupurile islamiste radicale, este o astfel de cauză.Datoria noastră trebuie să fie prevenirea terorismului, mai degrabă decât o reacție la fapte deja petrecute.

Terorismul poate fi înfrânt prin două moduri:

  • Pe termen lung trebuie să analizăm factorii socio-economici care creează un mediu în care atât de mulți oameni tineri și deziluzionați cedează la chemarea Jihad-ului. Cred că acest lucru se bazează pe dificultăți economice și pe o lipsă a oportunităților care pot fi rezolvate doar prin investiții semnificative în infrastructură și educație.
  • Cu toate acestea, pe termen scurt, noi trebuie să-i învingem pe teroriști. Este evident că un număr mare de luptători instruiți traversează frontierele de pe teritoriul UE pentru a comite acte de violență. Trebuie să facem orice este necesar pentru a contracara acest lucru.

De aceea, consider că trebuie să sprijinim realizarea Registrului cu Numele Pasagerilor la nivelul UE, pentru a îmbunătăți schimbul de informații și intensifica controalele la frontieră. Este clar că unii dintre colegii mei din Parlamentul European încearcă să împiedice acest proces. Acum nu este momentul pentru obținerea de capital politic folosind motive populiste, acum avem nevoie de un răspuns unitar la o amenințare reala la adresa păcii și securității noastre.

Este momentul ca Parlamentul European să se poziționeze ferm împotriva teroriștilor și să acționeze cu coerență și determinare. Fiecare dintre noi își amintește scenele teribile generate de teroriști, la care am fost martori în interiorul frontierelor UE, inclusiv Londra, Madrid, Bruxelles, Paris sau Copenhaga. Preocuparea noastră principală în acest moment nu trebuie să se rezume la ambițiile noastre politice, ci la securitatea cetățenilor europeni.

 


coeur_epp_baseline-positive_blue+yellow_epp_baseline_300dpi_ro (1)

Ramona Mănescu este membră a Parlamentului European în cadrul Partidului Popular European (PPE). Acesta este cel mai mare grup politic din cadrul Parlamentului European, având 219 membri din 27 de țări membre ale Uniunii Europene. De asemenea, PPE este cel mai mare și mai influent partid european de orientare centru-dreapta. În cadrul PPE sunt afiliate 78 de partide din 40 de țări, președinții Comisiei Europene și Consiliului European, 11 șefi de stat și de guvern din cadrul UE și 6 din afara Uniunii, precum și 14 membri ai Comisiei Europene.