30 iunie, 2008

O echipa româneasca a câştigat premiul Parlamentului European in competiţia pentru tineri antreprenori

awards-062.jpgawards-062.jpgO echipa româneasca a câştigat premiul Parlamentului European in competiţia pentru tineri antreprenori

Doi tineri romani au câştigat aseară premiul Parlamentului European in cadrul Forumului Antreprenorial organizat, la Bruxelles, de Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE) in parteneriat cu grupul politic ALDE.
Ovidiu Vasiliu si Ionut Bradatan, studenţi la Universitatea din Timisoara i-au impresionat prin sistemul ingenios propus in cadrul competiţiei pentru tinerii antreprenori atât pe Günter Verheugen, Vicepreşedintele Comisiei Europene – prezent la Ceremonia de acordare a premiului – cat si juriul competiţiei, format din mai mulţi europarlamentari.

awards-062.jpg

Ei au constituit o societate virtuala, VEBBIO axata pe designul, fabricarea si vânzarea de instalaţii prevăzute pentru managementul integrat al deşeurilor.

Mai exact, “coşul de gunoi” inventat de echipa VEBBIO gestioneazăgunoiul menajer intr-o forma eficienta si sustenabila.

In  esenţa, Vebbio doreşte sa rezolve problema globala a deşeurilor printr-o metoda inovativa a reciclării gunoiului.” a declarat in cadrul premierii Ovidiu Vasiliu, unul din cei doi iniţiatori.

 Toţi ştim ca managementul deşeurilor este o problema actuala importanta si de aceea dorim sa încurajam proiectele care încearcă sa rezolve aceasta problema care devine din păcate tot mai acuta. Felicit aceasta echipa care au adăugat inca un “R”, de la RECONSIDERARE, celor 3 R deja consacraţi: Recuperare, Recondiţionare, Refolosire.
57 de tineri antreprenori reprezentând 15 companii studenţeşti din întreaga Europa au participat la Forumul Antreprenorial organizat la sediul din Bruxelles al Parlamentului European de organizaţia Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE) sub patronajul grupului politic ALDE. Studenţii isi conduc propriile afaceri in completarea studiilor universitare, cu sprijinul profesorilor si al unor oameni de afaceri voluntari. Aceşti tineri dezvolta companii care oferă produs si servicii reale, confruntându-se in acelaşi timp cu toate problemele iniţiale ale unui start de afacere.

 

awards-128.jpg


 In  prezent exista 25 de mii de studenţi înscrişi in programul JA-YE pentru antreprenori in Europa, iar statisticile arata ca aproximativ o treime dintre aceştia reuşesc la terminarea studiilor sa îndeplinească cu succes rolul de antreprenori si sa-si conducă propriile afaceri in cele peste 7000 de firme infiintate anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website