29 martie, 2014

Ora Pământului: schimbarea vine de la fiecare dintre noi

Mă alătur și vă invit și pe voi să o faceți, celor peste 2 miliarde de oameni din întreaga lume care azi vor stinge luminile pentru o oră și vor scoate din priză toate echipamentele casnice neesențiale!

Campania “Earth Hour” a WWF este pentru al șaselea an în România și zeci de orașe alături de instituții, școli, muzee, monumente, dar mai ales milioane de oameni o vor marca azi, între 20:30 și 21:30, prin stingerea simbolică a luminilor, timp de 60 de minute.

Problemele de mediu și o economie mai prietenoasă cu mediul nu se rezolvă prin 60 de minute de întuneric. Dar milioanele, miliardele de oameni care se implică și cele peste 150 de țări care participă demonstrează la toate nivelurile că ne pasă și că suntem dispuși să fim parte la un proces de schimbare care, până la urmă, este în beneficiul tuturor și al fiecăruia dintre noi.

Reducerea consumului de energie și îmbunătățirea eficienței energetice sunt principalele căi de reducere a emisiilor de carbon. La nivelul UE, 25% dintre aceste emisii sunt generate de producția de energie electrică. Prin deconectarea de la rețeaua electrică timp de o oră mulți dintre noi realizează că pot face acest lucru cu echipamentele și sursele de iluminat neesențiale și în restul anului.

Mă alătur acestui eveniment și sunt sigură că foarte mulți dintre voi o vor face de asemenea, iar aceasta este cea mai bună cale să arătăm că ne pasă, iar schimbarea vine din interiorul fiecăruia.