25 martie, 2008

Organizarea Parlamentului European

Organizarea Parlamentului European

Am scris ieri despre atributiile unui membru al Parlamentului European; as vrea sa continui, scriind despre modul in care este organizat Parlamentul; Astfel, Parlamentul are un Presedinte ajutat de 14 vicepresedinti si un secretariat. In afara acestor functii, Parlamentul European este organizat din:
• grupuri politice; grupurile politice sunt alcatuite pe premise doctrinare si nu pe premise nationale. Este o situatie similara cu Parlamentul Romaniei, in care grupurile politice sunt alcatuite din reprezentantii unui anumit partid (sau coalitii) si nu din reprezentantii unui judet. In Parlamentul European functioneaza sapte grupuri politice. Eu sunt membra a grupului Alianta Liberalior si Democratilor pentru Europa.
• Comisii; care pot fi permanente, temporare sau de ancheta,
• Delegatii,
• Corpuri politice; respectiv Conferinta Presedintilor, Biroul si Chestorii
Dupa cum spuneam, acest blog nu isi doreste sa fie un demers academic, asa ca voi pastra lamuririle la nivelul minim necesar pentru a putea intelege activitatea mea in Parlamentul European (presupun ca daca cititi acest blog, vreti sa aflati despre mine). Pentru cei ce doresc sa isi arpofundeze cunostintele in domeniu, voi publica pe site-ul meu o lista cu internship—urile oferite de catre Parlamentul European. Astfel, in acest articol o sa va ofer o descriere a grupului ALDE, din care fac parte, descriere ce o puteti gasi in limba engleza pe site-ul ALDE, la adresa: booklet50-EN.pdf . Traducerea de mai jos imi apartine

Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) este un grup asezat in centrul spectrului politic european, alcatuit din 106 delegati ce reprezinta 22 de state; partidele liberale si democrate impartasesc un crez comun, si anume acela ca putem realiza mai multe impreuna, in interiorul Uniunii Europene, decat poate fiecare stat membru, actionand pe cont propriu.
ALDE promoveaza o abordare deschisa si orientata catre viitor, in care politicile europene reusesc sa combine libertatea individuala, spiritul antreprenorial, solidaritatea economica si sociala cu grija pentru mediul inconjurator si respectul pentru diversitatea lingvistica, religioasa si culturala a Europei.
Viziunea noastra este o Uniune Europeana cuprinsa din toate statele europene, o Uniune Europeana construita pe principiile democratiei, autoritatii legii, drepturilor omului si economiei de piata.
Lucram impreuna pentru a promova o crestere economica sustenabila, capabila sa conduca la slujbe mai multe si mai bune, mai multe posibilitati de alegere pentru consumatori, mai multe oportunitati pentru investitori si antreprenoriat.
Militam pentru libertate, securitate si dreptate pentru toti cetatenii Uniunii Europene, apararea drepturilor omului si combaterea discriminarii sub toate formele sale si incercam sa promovam pacea, justitia si stabilitatea in lume, eliminand in acest fel saracia si crescand cooperarea intre institutiile internationale. Sustinem reforma institutionala, pentru o Uniune Europeana mai usor de inteles, mai transparenta, mai reactiva si mai responsabila in fata cetatenilor sai.
Realizarile Uniunii Europene sunt impresionante: o jumatate de scol de pace, stabilitate si prosperitate. In loc sa lupte una cu cealalta, natiunile Europei au invatat sa isi conjuge experienta si cunostintele intr-o intreprindere comuna, si sa asigure oportunitati si progres pentru toti cetatenii Europei.
Impreuna putem construi o Europa mai puternica, mai dreapta, mai verde, mai deschisa si mai prospera. Impreuna putem elibera potentialul Europei.

In urmatoarele doua articole voi vorbi despre comisii (primul articol) si delegatii (al doilea articol), urmand ca de saptamana viitoare acest blog sa fie un afevarat “jurnal de bord”

Un răspuns la “Organizarea Parlamentului European”

  1. It is a pretty nice website.

    I’ve bookmarked this particular site and I will inform my friends regarding it.

    Thank you

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website