30 septembrie, 2008

“Piazza di Romania”, este zilele acestea la Milano

Zilele acestea se deruleaza la Milano campania de diplomaţie publică realizata de Ministerul român al Afacerilor Externe, în colaborare cu Ministerul român pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale şi cu primăria oraşului Milano, “Piazza di Romania”.
 România este prezentă zilele acestea în Piazza del Duomo din Milano, cu spectacole şi evenimente pentru toate vârstele, menite să arate că lucrurile care ne leagă sunt mult mai importante decât lucrurile care par să ne separe.
 Manifestările din cadrul campaniei „Piazza di Romania” au debutat ieri la Milano cu un concert susţinut de Alexandru Bălănescu Quartet şi de formaţia Sistem.
 Astazi, evenimentele culturale romanesti sunt prezente prin o serie de manifestari care cuprind  teatru de păpuşi, muzică, dansuri cu etnici români şi italieni, demonstraţii de artizanat românesc . In Piazza del Duomo din Milano va avea loc un  spectacol susţinut de Teatrul Masca („La Români”), precum şi proiecţia publică a filmului „California Dreamin’”(nesfarşit). De asemenea, Sala Spazio ARTRA din Milano va găzdui serata aniversară Gheorghe Iancu.
 “ Campania de diplomaţie publică a debutat la 28 septembrie 2008 la Torino, sub sloganul “Romania: un mondo da scoprire”, iar evenimentele se vor desfăşura până în data de  9 octombrie 2008, data summit-ului guvernamental româno-italian.
Salut si eu pe aceasta cale acţiunile campaniei, care au fost gândite astfel încât să permită italienilor şi românilor deopotrivă să participe la acţiuni  culturale şi artistice şi la evenimente de piaţă, care să scoată în evidenţă atât legăturile strânse dintre români şi italieni, cât şi beneficiul reciproc de care se bucură cetăţenii celor două ţări tocmai datorită lucrurilor pe care le împărtăşesc.
Cu ocazia acestui eveniment de diplomaţie publică sunt desfăşurate şi acţiuni de promovare turistică a României. Participarea MIMMCTPL la această campanie fiind o continuare a eforturilor ministerului de a promova destinaţia turistică România în Italia, începute la Carnavalul de la Veneţia din acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website