30 mai, 2008

Pozitia mea fata de parerea domnului Paul Sava din Iasi

Pozitia mea fata de parerea domnului Paul Sava din Iasi

In articolul sau din data de 27 mai, domnul Paul Sava conditiona votul sau in favoarea candidatului PNL la primaria orasului Iasi, domnul Ministru Cristian Adomnitei de votul meu cu privire la un amendament in raportul Mikko Concentration and Pluralism in the media. As vrea sa fac cateva remarci:

In primul rand sunt convinsa ca domnul Paul Sava va vota conform constiintei sale, indiferent de pozitia pe care o voi adopta in parlamentul European. Inteleg ca domnia sa este iesean, si in aceasta calitate viata domniei sale va fi influentata de primarul ales al Iasiului.

In al doilea rand pozitia pe care o voi exprima in calitate de europarlamentar nu poate fi influentata de promisiunea votarii colegului Cristian Admonitei, sau a oricarui alt coleg in alegerile locale. Sunt extrem de deschisa solicitarilor venite din partea cetatenilor, in special a celor argumentate; imi doresc totusi ca romanii sa imi comunice direct opiniile lor, fie pe e-mail la adresa ramona@ramona-manescu.ro, fie prin trimiterea unei scrisori/petitii; s-a intamplat sa aflu de articolul domnului Sava, insa nu pot monitoriza toate blogurile din Romania…

Cu privire la amendametul mentionat de domnul Paul Sava as vrea sa va spun ca decizia mea este de a-l respinge; voi expune pe scurt motivele mele:

In mod obisnuit legea apara demnitatea si dreptul la intimitate pedepsind insulta, calomnia sau defaimarea. Acest lucru nu este posibil in mediul on-line, deoarece utilizatorii care genereaza continut pe un site nu pot fi identificati. Prin urmare, teoretic, raspunderea ar apartine in totalitate administratorului respectivului site; in aceste conditii, singura solutie din punct de vedere tehnic ar consta in necesitatea aprobarii continutului de catre un moderator inaintea publicarii sale. Unele site-uri folosesc aceasta tehnica, altele nu. Amendamentul donului Oprea ar obliga toate site-urile sa o foloseasca, ori acest lucru nu este posibil; Media on-line a facut deja tranzitia catre Web 2.0. Site-urile web nu mai sunt simple brosuri in format electronic, ci adevarate instrumente de comunicare, generatoare de comunitati virtuale; da, un forum, un blog, sunt “moderabile”, insa un social network nu. Ar fi necesar un numar enorm de moderatori pentru a supraveghea un site precum YouTube sau MySpace. Cu toate acestea, domnul Oprea nu are motive de ingrijorare; experienta imi spune ca utilizatorii care posteaza comentarii injurioase se discrediteaza singuri si se autoelimina. Selectia naturala functioneaza si in mediul virtual si un astfel de utilizator ajunge repede sa nu fie luat in serios de nimeni. Demnitatea unui om este aparata prin pozitia sa si prin argumentele aduse, nu prin cenzura.

Voi incheia prin postarea linkului catre amendamentele la raport:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=//EP//NONSGML+COMPARL+PE-404.709+01+DOC+PDF+V0//EN&language=EN

Amendamentul propus de domnul Oprea este amendamentul nr.80.  Astept parerile voastre pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website