30 aprilie, 2015

Poziție asupra rezoluției PE privind tabăra de refugiați de la Yarmouk din Siria

Plenary session of 30 04 2015 vDoresc în primul rând să mulțumesc tuturor colegilor care s-au implicat în redactarea acestei rezoluții și să subliniez faptul că documentul final reflectă opinia comună, a tuturor grupurilor parlamentare, cu privire la gravitatea și urgența situației din tabăra de refugiați Yarmouk.

Vreau să salut alocarea de către Comisia Europeană a celor 2,5 milioane EURO care au contribuit în mod direct și imediat la salvarea de vieți omenești. Este absolut necesar ca UE și statele membre să-și sporească efortul financiar în alocarea fondurilor de care Agenția ONU de Ajutorare și Construcție pentru Refugiații Palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA) are nevoie și cu această ocazie vreau să salut Agenția și să o felicit pentru munca extraordinară pe care o desfășoară.

Condamn cu fermitate atrocitățile comise împotriva civililor din Yarmouk. Consider că avem obligația să nu rămânem indiferenți și să acționăm de urgență pentru a asigura securitatea civililor și dreptul la o viață mai bună.

Această tabără de refugiați are un caracter neutru și această neutralitate trebuie respectată cu asigurarea protecției vieții civililor, mai ales a celor mai vulnerabili dintre ei – femeile și copiii, și cu asigurarea accesului în tabără, pentru a putea oferi sprijin umanitar refugiaților.

Salut anunțatele discuții de la Geneva și sper ca ele să ducă cât mai repede la o soluție sustenabilă de încetare a conflictului. De asemenea consider ca Uniunea Europeană trebuie să preia inițiativa diplomatică și politică în efortul de stabilizare a zonei și de încetare a conflictului armat.

Textul rezoluției poate fi accesat aici.


coeur_epp_baseline-positive_blue+yellow_epp_baseline_300dpi_ro (1)

Ramona Mănescu este membră a Parlamentului European în cadrul Partidului Popular European (PPE). Acesta este cel mai mare grup politic din cadrul Parlamentului European, având 219 membri din 27 de țări membre ale Uniunii Europene. De asemenea, PPE este cel mai mare și mai influent partid european de orientare centru-dreapta. În cadrul PPE sunt afiliate 78 de partide din 40 de țări, președinții Comisiei Europene și Consiliului European, 11 șefi de stat și de guvern din cadrul UE și 6 din afara Uniunii, precum și 14 membri ai Comisiei Europene.