12 iunie, 2016

#PrayForOrlando

Suntem, încă o dată, martorii unui atac oribil care lasă în urma sa atât de multe victime.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Orlando, Florida, este, la fel ca în Paris sau Bruxelles, un atac asupra noastră, a tuturor, a modului nostru de viață și al valorilor în care credem.

În aceste momente atât de triste, gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile îndurerate și către întreaga națiune americană.

România și Uniunea Europeană sunt alături de Statele Unite și își exprimă deplina solidaritate față de poporul american.

Atacul armat de la clubul Pulse s-a dovedit a fi un act de terorism, motivat de aceleași ideologii aberante ce amestecă intoleranța cu radicalismul, fundamentalismul și extremismul.

Miliarde de oameni sunt vulnerabili în fața unor astfel de acțiuni, iar răspunsul nu fi reprezentat de mai mulți polițiști la fiecare intrare în club, stație de metrou sau adunare publică.

Răspunsul pe care trebuie să îl dăm este cel al continuării luptei împotriva terorismului, a cauzelor sale și a celor care, de la distanță, sprijină, încurajează și declanșează astfel de atacuri. SUA și UE, alături de zeci de alte țări sunt unite în această luptă și, mai devreme sau mai târziu, prin orice mijloace necesare, vor învinge.

Terorismul și adepții săi nu pot fi lăsați să-și continue propaganda și să aducă violență și moarte în orice loc pe care-l contaminează. Așa cum o tumoare nu poate fi lăsată să crească și este extirpată în totalitate, la fel terorismul trebuie exterminat, în toate formele în care el există și oriunde își stabilește baze sau încearcă să se extindă.