10 noiembrie, 2008

“ Preocupari viitoare si oportunitati pentru tineri „

Tot in cadrul Saptamanii Tineretului European, am participat zilele trecute  la dezbaterea cu tema “ Preocupari viitoare si oportunitati pentru tineri », dezbatere menita sa descopere noi modalitati de implicare a tinerilor in procesul politic european.

Ceea ce m-a bucurat enorm a fost faptul ca discutiile au pus  accentul foarte clar pe interestul pentru afirmarea nevoilor si drepturilor   tinerilor.

Perosonal am sustinut ca  valorile tinerilor si necesitatea ca prezenta acestora sa se faca simtita de fiecare data cand este luata o decizie care ii priveste.
 Printre subiectele atinse in cadrul intalnirii au fost procesul Bologna, implicarea tinerilor in vederea alegerilor europarlamentare din 2009, impactul politicilor europene la nivel national, rolul voluntariatului in dezvoltarea tinerilor.

Saptamana Tineretului European este la a 4-a sa editie, fiind organizata in toate statele membre ale UE.  Obiectivele principale ale evenimentului sunt :  evaluarea si contributia la politicile europene privind tinerii si aportul la buna organizare a Anul European al Dialogului Intercultural. Evenimentele din Bruxelles se bucura in acest an de prezenta a nu mai putin de 200 de tineri. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website