19 martie, 2009

Primarii PNL in vizita la Parlamentul European

Ramona Manescu a organizat, in perioada 4-6 martie 2008, vizita unei delegatii de primari si reprezentanti ai autoritatilor locale din patru judete ale Romaniei, la Parlamentul European.

Ramona Manescu le-a facilitat primarilor si reprezentantilor autoritatilor locale din judetele Brasov, Calarasi, Ilfov si Brasov intalnirea cu dna Aura Raducu, Coordonator Programe de Dezvoltare Regionala in cadrul Comisiei Europene.„Potrivit reprezentantului Comisiei Europene situatia prezentata de autoritatile romane in ceea ce priveste nivelul de accesare a fondurilor europene nu este cea reala. Astfel, la doi ani de la aderare, Romania sta mult mai bine la acest capitol decat alte state membre. Asadar, vestile venite dinspre Comisia Europeana sunt bune”, a declarat, la finalul reuniunii, Ramona Manescu.

In acelasi timp, in cadrul intalnirii, reprezentantul Comisiei Europene a atras atentia asupra importantei reducerii birocratiei in Romania, prin modificarea legislatiei, astfel incat initiatorii proiectelor sa intre cat mai usor in posesia fondurilor europene.

Potrivit Ramonei Manescu, intalnirea cu reprezentantul Comisiei Europene s-a dovedit a fi extrem de utila, prin prisma faptului ca reprezentantii autoritatilor locale din Romania s-au putut informa direct de la sursa in legatura cu modalitatile de accesare a fondurilor europene.

„M-am bucurat sa pot facilita o intalnire extrem de instructiva pentru reprezentantii autoritatilor locale din Romania, pentru ca astfel am putut lamuri foarte multe probleme legate de accesarea fondurilor europene, cum ar fi cea referitoare la pierderea banilor în cazul necheltuirii lor. Aici, reprezentantul Comisiei a explicat foarte clar ca banii alocati Romaniei pentru perioada 2007-2013 pot fi cheltuiti pana in anul 2015 ”, a precizat europarlamentarul PNL.

Delegatia primarilor si reprezentantilor autoritatilor locale din Romania a fost completata de castigatorul concursului lansat de Ramona Manescu la emisiunea „Tonomatul DP2”, de la TVR2. Membrii delegatiei au vizitat sediul Parlamentului European de la Bruxelles aratandu-se extrem de interesati de activitatea europarlamentarilor în Legislativul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website