25 octombrie, 2013

Prioritățile vizitei la Galați: comandamentul de iarnă și strategia Dunării

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, s-a aflat astăzi 24.10.2013, într-o vizită de lucru în judeţul Galaţi.

Domnia sa a purtat discuţii cu autorităţile locale privind comandamentul de iarnă, pregătirea utilajelor şi a echipamentelor pentru evitarea situatiilor neplăcute în caz de ninsoare. În cadrul întâlnirii, ministrul s-a asigurat că autorităţile locale vor colabora cu reprezentanţii companiilor de căi ferate şi cu oficialii din port pentru a interveni operativ în caz de nevoie.

Pe agenda de lucru a vizitei în judeţul Galaţi s-a aflat şi participarea la conferinţa „Dunărea, perspective de dezvoltare”. În cadrul acesteia s-a discutat despre pregătirea unor proiecte pentru viitoarea perioadă de finanţare cu fonduri europene, precum şi despre analiza activităţii administraţiilor portuare şi stabilirea unui procent minim din venituri pentru întretinerea infrastructurii navale. În acest context s-a dezbatut şi necesitatea unui dialog cu partea bulgară referitor la întreţinerea şi îmbunătăţirea sectorului navigabil.

„Proiectul care se referă la îmbunătăţirea navigabilităţii pe Dunăre este prioritar pentru Ministerul Transporturilor. Îmi doresc să putem folosi Dunărea la capacitatea sa reală şi să dezvoltăm centre intermodale în fiecare port de-a lungul Dunării. Să fie create legături cu transportul rutier şi cel feroviar şi astfel să putem dezvolta nu doar transportul pe Dunăre, dar și fiecare oraş în parte şi fiecare port în parte. Să creeăm locuri de muncă, să putem dezvolta economic aceste centre în aşa fel încât şi coridorul şapte de transport, coridorul Rin-Dunăre, să devină competitiv. Este o prioritate şi pentru mine personal, pentru că am fost implicată în strategia Dunării încă de la început, când eram în Parlamentul European şi cred că acum avem şansa să transformăm totul în realitate”, a declarat Ramona Mănescu.

Totodată, domnia sa a subliniat rolul strategic pe care judeţul Galaţi îl joacă  nu numai la nivel naţional, dar şi ca parte a viziunii europene a transporturilor. La conferinţă au participat şi autorităţile locale, reprezentanţi ai administraţiei portuare, dar şi armatori şi operatori din portul Galaţi.