6 mai, 2010

Propunerea CE de suspendare automata a fondurilor europene contrazice politica de coeziune

 

Ramona Manescu: „Propunerea CE de suspendare automata a fondurilor europene este în total dezacord cu obiectivele politicii de coeziune”

Coordonatoarea liberalilor europeni în Comisia pentru Dezvoltare Regionala, Ramona Manescu, a atras atentia, în plenul Parlamentului European, ca posibila suspendare a fondurilor europene pentru Statele Membre cu deficit bugetar ridicat este impotriva obiectivului principal al politicii de coeziune, respectiv eliminarea disparitatilor dintre tarile aflate in spatiul comunitar.

total contrara principiului european de eliminare a diferentelor dintre tarile din spatiul comunitar.

„Trebuie sa analizam cu atentie propunerile Comisiei Europene deoarece o propunere ca aceea de suspendare automata a fondurilor structurale în cazul Statelor Membre cu deficit bugetar mare ar constitui o masura nerealista oi în total dezacord cu obiectivul politicii de coeziune oi anume acela de a elimina disparitatile dintre Statele Membre. Sa nu nesocotim importanta politicii de coeziune pentru atingerea obiectivelor economice oi de dezvoltare ale Uniunii Europene.”

Ramona Manescu a reamintit faptul ca Parlamentul European a solicitat Comisiei elaborarea de unor masuri de sanctionare dar oi de încurajare pentru modul în care tarile Uniunii Europene vor aplica Strategia UE 2020. Ea a salutat, în acelaoi discurs, ideea potrivit careia obiectivele strategiei trebuie sa fie corelate cu obiectivele na?ionale ale Statelor Membre.

„Obiectivele Strategiei UE 2020 trebuie sa fie realiste oi tocmai de aceea trebuie definite în strânsa corelare cu obiectivele nationale ale Statelor Membre, stabilite, la rândul lor, în functie de prioritatile oi specificitatile fiecarui Stat Membru. Prin urmare, salut ideea ca obiectivele asumate la nivel comunitar sa fie împar?ite în obiective nationale diferite.

Declara?iile eurodeputatei liberale vin în contextul în care în urma cu doua zile a tras un semnal de alarma asupra faptului ca Executivul comunitar se pregateote sa oficializeze o propunere a Comisarului European pentru Afaceri Economice oi Monetare, Olli Rehn, potrivit careia Comisia Europeana poate suspenda automat, fara acordul Consiliului, fondurile structurale acordate Statelor Membre care încalca repetat ?intele UE în privin?a deficitului bugetar oi al datoriei publice. Comisia Europeana se pregateote sa lanseze oficial aceasta propunere saptamâna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website