13 august, 2012

Ramona Mănescu: Aştept, totuşi, ca CSM să răspundă solicitărilor USL!

Europarlamentar PNL,Ramona Mănescu, asemnat următoarea declarație de presă:

„Am fost dezamăgită să observ cum de dimineaţă Consiliul Suprem al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile publice „cu potenţial de intimidare şi decredibilizare a justiţiei” făcute de mine şi de colegii mei din USL: premierul Victor Ponta, deputaţii Varujan Vosganian şi Mihai Voicu. Noi am sesizat CSM-ul în legătură cu felul ciudat în care Parchetul General înţelege să fie arbitru politic într-o criză constituţională.
În acest context sunt de două ori dezamăgită.

În primul rând pentru că am sesizat o instituţie a statului cu un posibil abuz şi în acest moment acea instituţie s-a sesizat în legătură cu solicitările făcute de mine şi de colegii mei. Ca şi cetăţean aş putea înţelege că nu ar trebui să sesizezi un abuz al unei instituţii că totul s-ar putea întoarce împotriva ta.
În al doilea rând cred că e vorba de rea credinţă din partea CSM. Ştiind că Inspecţia Judiciară e pentru verificarea disciplinară a magistraţilor şi nu pentru cei din afara sistemului juridic, mă întreb dacă CSM dă dovadă doar de neştiinţă sau este vorba doar de obedienţă.

Am sesizat Consiliul Suprem al Magistraturii plecând de la prezumţia că este o instituţie credibilă şi competentă în acest caz. În loc de un răspuns serios şi argumentat am primit acuzaţii.
În continuare aştept ca CSM-ul să ia act de solicitarea Uniunii Social Liberale şi să verifice dacă au fost sau nu abuzuri ale procurorilor în cazul cercetării unor actuali şi foşti oficiali ai Ministerului Administraţiei şi Internelor. Cred că în CSM sunt şi oameni oneşti şi care doresc să îşi facă meseria”.

Sursa: Amosnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website