17 mai, 2013

Ramona Manescu: Avem nevoie de o lege clara referitoare la responsabilitatea sociala a companiilor

Europarlamentarul PNL, Ramona Manescu, membru in Comisia de Ocupare a Fortei de Munca si Afaceri Sociale a PE, a participat, vineri, la evenimentul intitulat “Lectii Europene de Responsabilitate Sociala”, organizat, la Bucuresti, de autorii site-ului responsabilitatesociala.ro.

Cu acest prilej, Ramona Manescu a tinut sa sublinieze ca este nevoie de o lege clara referitoare la responsabilitatea sociala a companiilor, in Romania si in UE.
“Cred ca este esential ca toate statele membre, inclusiv Romania, sa ia masurile care se impun, la nivel national, in primul rand, pentru a sustine responsabilitatea sociala a intreprinderilor, in afaceri. Avand in vedere faptul ca nu toate statele membre au, in prezent, o legislatie care sa reglementeze responsabilitatea sociala consider important sa dezvoltam un cadru legal pentru promovarea acestui concept in intreaga Uniune cu atat mai mult cu cat, beneficiile imediate pentru societate și pentru mediu sunt evidente”, a spus Ramona Manescu.
In opinia europarlamentarului PNL, in acest fel, companiile pot ajuta la atenuarea efectelor sociale dezastruoase ale crizei economice actuale.

“Exista mai multe domenii in care guvernele pot lucra cu sectorul privat, cu avantaje de ambele parti. Si in acest sens, in opinia mea, avem la indemana o serie de masuri concrete. In primul rand, guvernele trebuie sa faca cunoscute beneficiile responsabilitatii sociale a intreprinderilor nu numai pentru societatea civila dar şi pentru sectorul privat, in sine. Al doilea pas pe care guvernele ar trebui sa-l faca este facilitarea de stimulente adecvate pentru intreprinderile care promoveaza acest concept, cu seriozitate. Al treilea pas important ar fi ca toate statele membre sa implice intreprinderile mici si mijlocii, in dezbaterea privind responsabilitatea sociala, recunoscand faptul ca acestea au, in general, o relatie mai stransa cu anumite comunitati si, prin urmare, pot avea un impact mai mare”, a afirmat europarlamentarul liberal.

Cu aceasta ocazie, Ramona Manescu a mai sustinut ca punerea in aplicare, cu succes, a conceptului de responsabilitate sociala a intreprinderilor va produce rezultate benefice precum: diversitate culturala, egalitatea de gen, sanatate si, desigur, mediul, cu politicile de protejare a biodiversitatii, asigurarea utilizarii eficiente a resurselor, prevenirea poluarii și reducerea emisiilor de carbon in vederea combaterii schimbarilor climatice.

Sursa: Mondonews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website