4 iulie, 2012

Ramona Mănescu: Banii europeni blocați din cauza guvernelor PDL

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu acuzăguvernările PDL de situația în care se află acumRomânia, căreia Comisia Europeană i-a suspendatplățile.„Blocarea fondurilor europene pentruRomânia reprezintă consecința directa a moduluidezastruos de guvernare Boc-Udrea-Ungureanu”.

Europarlamentarul, coordonator al liberalilor în ComisiaREGI a Parlamentului European,a avertizat, în repetate rânduri, încă de anul trecut asupra acestui risc.
„Deși amtras nenumărate semnale de alarmă privind rata de absorbție deosebit de mică a țării noastre și am propus un plan de acțiune pentru îmbunătățirea situației, atât guvernul Boc cât și Ungureanu au refuzat să ia măsurileimpuse de Comisie pentru a evita pierderea fondurilor”.

Din nefericire, România a juns în situația în care banii europeni, necesari dezvoltării, aufost suspendați de Comisia Europeană, deoarece doamna Udrea, domnul Boc și domnulUngureanu au ales să acorde contracte, pe criterii politice, baronilor locali ai PDL”,subliniază Ramona Mănescu.

„În acest moment, Guvernul USL caută soluții împreună cu autoritățile de la Bruxellespentru a diminua efectele dezastruoase ale ignoranței și incompetenței foștilor miniștriPDL”, a spus în încheiere europarlamentarul liberal.

O misiune de audit a Comisiei Europene se va afla în România, în perioada 5-17 iulie.Începând cu 5 iulie şi până în luna septembrie, atunci când se speră că vom primi unrăspuns oficial de la CE, România nu va mai putea trimite deconturi către UniuneaEuropeană şi nici nu vom mai primi bani europeni.

Sursa: Puterea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website