3 iulie, 2012

Ramona MĂNESCU: “Blocarea fondurilor europene pentru România reprezintă consecinţa directă a modului dezastruos de guvernare Boc-Udrea-Ungureanu“

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu consideră că guvernarea dezastruoasă Boc – Udrea – Ungureanu este responsabilă pentru blocarea fondurilor europene în România.

“Blocarea fondurilor europene pentru România reprezintă consecinţa directă a modului dezastruos de guvernare Boc-Udrea-Ungureanu“, a precizat Ramona Mănescu.

„În calitate de coordonator al liberalilor în Comisia REGI a PE am avertizat, în repetate rânduri, încă de anul trecut, asupra acestui risc. Deşi am tras nenumărate semnale de alarmă privind rata de absorbţie deosebit de mică a ţării noastre şi am propus un plan de acţiune pentru îmbunătăţirea situaţiei, atât guvernul Boc, cât şi Ungureanu au refuzat să ia măsurile impuse de Comisie pentru a evita pierderea fondurilor“, a afirmat europarlamentarul PNL.
Ramona Mănescu reclamă faptul că România se află în această situaţie deoarece Udrea, Boc şi Ungureanu au acordat contracte doar pe criterii politice.

„Din păcate, ne aflăm astăzi în situaţia în care banii europeni, atât de necesari dezvoltării ţării noastre, au fost suspendaţi de Comisia Europeană deoarece doamna Udrea, domnul Boc şi domnul Ungureanu au ales să acorde contracte pe criterii politice baronilor locali ai PDL”, a mai declarat Mănescu.

„În acest moment, Guvernul USL caută soluţii împreună cu autorităţile de la Bruxelles pentru a diminua efectele dezastruoase ale ignoranţei şi incompetenţei foştilor miniştri PDL”, a conchis europarlamentarul PNL.

Reacţia europarlamentarului PNL survine în urma suspiciunilor Comisiei Europene legate de conflictele de interese de la Primării, Consilii locale şi Judeţene. Astfel, o misiune de audit a Comisiei Europene privind fondurile UE se va afla în România, în perioada 5-17 iulie. În perioada auditului, România nu va mai putea trimite deconturi către Uniunea Europeană şi nici nu va mai primi bani europeni.

Sursa: Ghimpele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website