25 octombrie, 2012

Ramona Manescu, catre Reding: De ce niciun raport nu s-a referit la coruptia PDL?

Europarlamentarul PNL Ramona Manescu i-a adresat, joi, o intrebare comisarului pe Justitie, Viviane Reding, ca urmare a auditului CE referitor la POS Regional care demonstreaza „foarte clar” ca Guvernele PDL si Basescu au generat si intretinut coruptia din Romania, privind accesarea fondurilor UE.

„Am adresat aceasta intrebare pentru a afla de ce, desi exista documente oficiale care atesta coruptia patronata de guvernele PDL, doamna Reading si Presedintele Barroso, nu au semnalat oficial aceste probleme.

Documentele aparute si in presa demonstreaza foarte clar faptul ca oficialii Comisiei Europene erau la curent cu aceasta situatie, dar au ales sa taca si implicit sa dea publicitatii rapoarte de monitorizare si verificare incomplete, care nu reflectau coruptia la nivel inalt din PDL.

Noi stim foarte bine ca aceste probleme dateaza de multi ani, cu consecinte grave pentru cetatenii romani si consider nedrept ca imaginea Romaniei sa fie afectata de incompetenta si coruptia generalizata a politicienilor care au condus tara in ultimii 8 ani, cu consimtamantul tacit al CE”, se arata intr-un comunicat.

„Cum explicati faptul ca in niciuna dintre iesirile dvs publice si cu atat mai putin in rapoartele de monitorizare si verificare ale Romaniei nu s-au facut referiri la sistemul corupt generat si sustinut de politicieni de rang inalt ai PDL-ului, desi documentele aparute in presa demonstreaza foarte clar ca atat dvs cat si presedintele Jose Manuel Barroso ati fost la curent cu aceasta situatie care dateaza de multi ani si creeaza enorm de multe probleme Romaniei si cetatenilor ei, in calitate de cetateni europeni”, a fost intrebarea scrisa adresata de europarlamentarul Ramona Manescu pentru comisarul pe Justitie Viviane Reding.

CE a oprit finantarea pe trei programe operazionale

Comisia Europeana a trimis o scrisoare autoritatilor romane prin care informeaza ca s-a decis „presuspendarea”, in mare parte, a trei programe confinantate prin fondurile structurale.

Comisia Europeana ne-a oprit finantarea pe trei programe operationale

Programele vizate sunt Transport, Regional si Cresterea Competitivitatii Economice, unde sunt probleme legate de achizitiile publice, gestiunea financiara, prevenirea si detectarea fraudelor si conflicte de interese.

In total, programele valoarea peste 10 miliarde de euro.

In plus, au fost propuse corectii financiare atat in privinta celor trei programe mentionate, dar si pentru cel pe Mediu, care ar reprezenta intre 10 si 25 la suta din plati.

Sursa: Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website