3 februarie, 2012

Ramona Manescu despre analizia Fundatiei Friedrich Nauman: A fost o surpriza neplacuta si pentru PNL si pentru colegii germani

Ca urmare a informatiilor aparute in presa, potrivit carora liberalii germani ar dezaproba alianta PNL cu PSD si PC, europarlamentarul PNL Ramona Manescu si liderul delegatiei liberalilor germani din Parlamentul European, Alexander Lambsdorff au facut o serie de precizari.

Ramona Manescu a declarat ca articolul aparut in presa, bazat pe o analiza a Fundatiei Friedrich Nauman, a fost o surpriza neplacuta atat pentru liberalii din Romania, cat si pentru cei germani.

„Intre liberalii germani si liberalii romani a existat intotdeauna o buna colaborare si un parteneriat solid. Articolul aparut in presa, bazat pe o analiza Fundatiei Friedrich Nauman, a fost o surpriza neplacuta si pentru noi si pentru colegii germani, iar din punctul meu de vedere reprezinta doar o alta manevra disperata a PDL de a discredita USL. In plus, la finalul acestei luni cei doi lideri, Crin Antonescu si Phililp Roestler, se vor intalni. Cu aceasta ocazie se va discuta si despre agenda de lucru a celor doua partide, din perspectiva intrarii PNL la guvernare”, sustine europarlamentarul PNL, Ramona Manescu.

In ceea ce priveste opinia liberalilor germani, Alexander Lambsdorff, si-a aratat surprinderea fata de analiza Fundatiei Friedrich Nauman si a precizat ca exista o cooperare excelenta intre FDP (partidul liberal german) si PNL.

„Am fost, intr-adevar, surprins de analiza Fundatiei Friedrich Nauman si precizez ca, FDP, partidul liberal german, nu este de acord cu ea. Cooperarea dintre FDP si PNL a fost intotdeauna excelenta, iar la nivelul Parlamentului European lucram zi de zi impreuna. De fapt, unele dintre coalitiile noastre cele mai de succes, in Germania, au fost cu SPD, socialistii germani care fac parte din Partidul Socialistilor Europeni. Este important sa recunosc ca Fundatia Friedrich Nauman este apropiata de noi, liberalii germani, insa nu poate vorbi in numele nostru. Este o fundatie respectata si de succes, dar analizele sale sunt independente de opinia noastra. FDP va continua colaborarea excelenta cu prietenii nostri liberali din Romania”, a precizat Alexander Lambsdorff.

Reamintim ca Deutsche Welle a publicat, miercuri, un articol intitulat „Cum ii vad liberalii germani pe cei romani”, care prezinta o analiza a Fundatiei Friedrich Naumann, think-tankul liberalilor, care fac parte din coalitia guvernamentala de la Berlin.

Potrivit sursei citate, Fundatia Naumann atrage atentia asupra acelor cercuri de membri ai PNL care favorizeaza „o viitoare alianta cu PDL, ca partener junior”. Or, potrivit analizei germane, exista „pericolul ca alianta tactica, electorala a liberalilor cu partide de cu totul alta factura ideologica, decat cea liberala, sa slabeasca PNL”.

Potrivit Deutsche Welle, liberalii germani nu se arata catusi de putin satisfacuti de optiunea stangista, pro-socialista a liberalilor lui Antonescu. Iritarea lor este cu atat mai ampla, cu cat fundatia liberala germana se arata constienta, in analiza ei, ca PSD, chiar daca „nu e de iure urmasa PCR, a devenit totusi patria politica a multor membri ai partidului comunist roman”.

Sursa:Mondonews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website