15 ianuarie, 2010

Ramona Manescu despre Johannes Hahn, austriacul desemnat comisar pentru dezvoltare regionala

 

Europarlamentarul liberal, Ramona Manescu, coordonatorul ALDE în Comisia pentru Dezvoltare Regionala REGI a facut o declaratie despre prestatia comisarului desemnat pentru acest domeniu, austriacul Johannes Hahn.„Stiam ca Johannes Hahn nu este un expert în politica regionala insa din discutiile avute inainte de audieri l-am perceput ca un om capabil sa-si asume responsabilitatile portofolilui dezvoltare regionala,”a declarat Ramona Manescu.

Eurodeputatul liberal s-a aratat nemultumita de raspunsurile pe care i le-a oferit comisarul desemnat, Johannes Hahn. Ramona Manescu l-a întrebat pe comisarul desemnat care sunt masurile concrete prin care se poate ieoi din criza financiara care continua sa afecteze statele membre, intrebare la care comisarul desemnat a evitat sa dea solutii concrete.

In raspunsul sau, domnul Johannes Hahn a afirmat ca inovatia si creativitatea sunt principalele componente pe care trebuie sa se bazeze institutiile europene în gasirea solutiilor necesare. În opinia Ramonei Manescu acest raspuns arata o pregatire superficiala a comisarului desemnat.

Europarlamentarul liberal român si-a exprimat, însa, speranta ca domnul Hahn va învata din mers mecanismele de functionare a Comisiei Europene pentru a putea coordona domeniul care pune la dispozitie fonduri europene importante. Eurodeputatul liberal a conchis ca Parlamentul European are nevoie de un partener serios pentru implementarea unor masuri concrete de politica de coeziune si dezvoltare regionala

„Raspunsurile domnului Hahn desi nu au fost atat de concrete pe cat ne-am fi dorit au dovedit buna credinta si deschidere in a colabora cat mai bine cu Parlamentul European si in special cu Comisia pentru Dezvoltare Regionala”, a incheiat europarlamentarul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website