13 septembrie, 2012

Ramona Mănescu: “Europarlamentari din PDL au cauzat un enorm prejudiciu imaginii ţării”.

Într-un interviu acordat publicaţiei Cotidianul, europarlamentarul Ramona Mănescu vorbeşte despre campania negativă facută de europarlamentari PDL despre imaginea României. Aceasta a exlicat care este impactul folosirii unor expresii ca: „lovitură de stat”, „încălcarea drepturilor fundamentale”, despre „disoluţia instituţiilor statului de drept”.

Întrebată ce crede despre credibilitatea externă a României şi ascunderea de către europarlamentari PDL, voinţa majoritară a românilor de a-l demite pe Băsescu, Ramona Mănescu a declarat că ” Tot această campanie negativă împotriva României – făcută de câteva persoane în Bruxelles, de colegi de ai noştri, europarlamentari din PDL – a cauzat un enorm prejudiciu de imagine ţării. Să fie clar: deşi doreau să fie un lobby împotriva unei alianţe politice (USL), până la urmă a fost o campanie de denigrare a României ca stat membru la nivel european.”

Ramona Mănescu a mai precizat că mesaje ca „lovitură de stat”, „încălcarea drepturilor fundamentale”, despre „disoluţia instituţiilor statului de drept” nu au făcut altceva decât să scadă încrederea opiniei publice din Europa, în stabilitatea României.

„Nu putem să vedem şi partea bună din spatele acestei dispute politice: faptul că au participat atât de mulţi români la acest referendum. De obicei, în Europa, participarea la un refrendum este mult mai mică. Dorinţa românilor de normalitate şi de a vedea restabilit un echilibru chiar şi în interiorul puterilor statului a fost atât de mare încât participarea din România la acest proces democratic a fost una masivă. Pe de o parte, românii au vrut să demonstreze că sunt cetăţeni activi, că se implică.”

Sursa:Ghimpele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website