15 ianuarie, 2013

Ramona Manescu: Fondurile structurale au un rol cheie in depasirea crizei economice

Coordonatoarea liberalilor in Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European, Ramona Manescu, a intervenit in plenul PE, in cadrul unei dezbateri referitoare la viitorul politicii de coeziune al UE.

Europarlamentarul liberal a declarat ca este nevoie de proceduri mai simple si mai clare pentru a reduce birocratia in alocarea fondurilor structurale, subliniind ca aceste fonduri au un rol cheie in depasirea crizei economice.

„Fondurile structurale au un rol cheie in depasirea crizei economice si tocmai de aceea pentru urmatoarea perioada de programare trebuie sa ne asiguram ca atat la nivelul Comisiei cat si al statelor membre se vor lua masurile necesare pentru a asigura o rata de absorbtie cat mai mare a acestor fonduri. Avem nevoie in primul rand de proceduri mai simple si mai clare pentru a reduce birocratia si a asigura consolidarea capacitatii administrative si implicarea reala a autoritatilor locale si regionale in procesul decizional dar si o mai mare flexibilitate in alocarea fondurilor. ”

Ramona Manescu a salutat atentia acordata tuturor oraselor cu atat mai mult cu cat zonele urbane au resimtit cel mai pregnant efectele crizei economice, confruntandu-se cu probleme grave precum somajul, discriminarea si saracia.

„Avand in vedere rolul cheie al oraselor in realizarea obiectivelor Strategiei Europa 2020 precum cele economice, sociale sau de mediu, este evident ca nu vom putea fi competitivi la nivel global decat daca vom exploata eficient potentialul de dezvoltare al regiunilor si zonelor urbane, prin intermediul politicii de coeziune”, a mai spus Ramona Manescu.

In decursul acestei saptamani se desfasoara, la Strasbourg, prima sesiune plenara a Parlamentului European din anul 2013.

Mondonews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website