25 octombrie, 2012

Ramona Manescu, intr-o scrisoare catre Viviane Reading: Nu ati semnalat oficial coruptia din PDL

Europarlamentarul PNL, Ramona Manescu, a adresat, joi, o intrebare scrisa vicepresedintelui CE si Comisarului european pentru Justitie, Viviane Reading, cu privire la coruptia patronata de PDL in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene, aspecte care nu au fost semnalate de presedintele CE Jose Manuel Durao Barroso sau de comisarul Viviane Reading.

„Am adresat aceasta intrebare pentru a afla de ce, desi exista documente oficiale care atesta coruptia patronata de guvernele PDL, doamna Reading si presedintele Barroso, nu au semnalat oficial aceste probleme. Documentele aparute si in presa demonstreaza foarte clar faptul ca oficialii Comisiei Europene erau la curent cu aceasta situatie dar au ales sa taca si implicit sa dea publicitatii rapoarte de monitorizare si verificare incomplete, care nu reflectau coruptia la nivel inalt din PDL”, arata Ramona Manescu.

Europarlamentarul liberal considera ca nu este corect ca imaginea Romaniei sa fie afectata de coruptia a politicienilor care au condus tara in ultimii 8 ani, cu consimtamantul tacit al CE.

„Noi stim foarte bine ca aceste probleme dateaza de multi ani, cu consecinte grave pentru cetatenii romani si consider nedrept ca imaginea Romaniei sa fie afectata de incompetenta si coruptia generalizata a politicienilor care au condus tara in ultimii 8 ani, cu consimntamantul tacit al CE”, a mai spus Ramona Manescu in scrisoarea sa adresata oficialilor europeni.

Scrisoarea vine ca urmare a informatiilor aparute in presa, privind Raportul de audit al Comisiei Europene referitor la Programul Operational de Dezvoltare Regionala, care demonstreaza clar faptul ca toate Guvernele PDL, alaturi de presedintele Traian Basescu, au generat si intretinut coruptia din Romania, in general, si in special in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene, a mai explicat Ramona Manescu.

Sursa: Mondonews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website