2 februarie, 2012

Ramona Mănescu: Între liberalii germani și liberalii români există o bună colaborare

Drept replică la un articol publicat de Deutche Welle, intitulat „Cum îi văd liberalii germani pe cei români”, europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu a dorit să facă anumite precizări la ceea ce ea consideră a fi ”doar o altă manevră disperată a PDL de a discredita USL”, potrivit unui comunicat de presă.

Ca urmare a informaţiilor apărute în presă, potrivit cărora liberalii germani ar dezaproba alianţa PNL cu PSD şi PC, europarlamentarul PNL Ramona Mănescu şi liderul delegaţiei liberalilor germani din Parlamentul European, Alexander Lambsdorff, fac următoarele precizări:

„Între liberalii germani şi liberalii români a existat şi există o bună colaborare şi un parteneriat solid. Articolul apărut în presă, bazat pe o analiză Fundaţiei Friedrich Nauman, a fost o surpriză neplăcută şi pentru noi şi pentru colegii germani, iar din punctul meu de vedere reprezintă doar o altă manevră disperată a PDL de a discredita USL.

În plus, la finalul acestei luni cei doi lideri, Crin Antonescu şi Philip Roestler, vor avea o întrevedere, în cadrul căreia se va discuta şi despre agenda de lucru a celor două partide, din perspectiva intrării PNL la guvernare” susţine europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu, într-un comunicat de presă.

În ceea ce priveşte opinia liberalilor germani, Alexander Lambsdorff, menţionează:

„Am fost, într-adevăr, surprins de analiza Fundaţiei Friedrich Nauman şi precizez că, FDP, Partidul Liberal German, nu este de acord cu ea. Cooperarea dintre FDP şi PNL a fost întotdeauna excelentă, iar la nivelul Parlamentului European lucrăm zi de zi împreună.

De fapt, unele dintre coaliţiile noastre cele mai de succes, în Germania, au fost cu SPD, socialiştii germani care fac parte din Partidul Socialiştilor Europeni. Este important să recunosc că Fundaţia Friedrich Nauman este apropiată de noi, liberalii germani, însa nu poate vorbi în numele nostru. Este o fundaţie respectată şi de succes, dar analizele sale sunt independente de opinia noastră. FDP va continua colaborarea excelentă cu prietenii noştri liberali din România. ”

Sursa:DcNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website