7 noiembrie, 2008

Ramona Manescu isi reafirma sprijinul pentru tineri si politicile ce ii vizeaza

 

Ramona Manescu a participat astazi, 7 noiembrie, in cadrul Saptamanii Tineretului European, la dezbaterea cu tema “ Preocupari viitoare si oportunitati pentru tineri », dezbatere menita sa descopere noi modalitati de implicare a tinerilor in procesul politic european.

Ramona Manescu a facut parte, alaturi de alti membri ai Parlamentului European, din panelul de discutie, intretinand cu cei prezenti un dialog in care accentul s-a pus foarte clar pe interestul pentru afirmarea nevoilor si drepturilor tinerilor.

In dubla sa calitate de membru al Comisiei de Cultura si Educatie si semnatar al Declaratiei Scrise pentru responsabilizarea tinerilor in luarea de decizii la nivelul UE, Ramona Manescu a tinut sa mentioneze in speech-ul de deschidere al dezbaterii atasamentul fata de valorile tinerilor si necesitatea ca prezenta acestora sa se faca simtita de fiecare data cand este luata o decizie care ii priveste. Printre subiectele atinse au fost procesul Bologna, implicarea tinerilor in vederea alegerilor europarlamentare din 2009, impactul politicilor europene la nivel national, rolul voluntariatului in dezvoltarea tinerilor.

Saptamana Tineretului European este la a 4-a sa editie, fiind organizata in toate statele membre ale UE. Obiectivele principale ale evenimentului sunt : evaluarea si contributia la politicile europene privind tinerii si aportul la buna organizare a Anul European al Dialogului Intercultural. Evenimentele din Bruxelles se bucura in acest an de prezenta a nu mai putin de 200 de tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website