25 noiembrie, 2012

Ramona Mănescu: Liberalii din PE vor bloca bugetul austerității

Europarlamentul PNL, Ramona Mănescu, a declarat într-o conferinţă de presă, că grupul liberal din Parlamentul European a luat hotărârea de a bloca un eventual acord al Consiliului European care să privească tăieri masive în bugetul european viitor.
Grupul liberalilor ar putea bloca în Parlamentul European bugetul şi că există această disponibilitate şi din partea altor grupuri, a declarat Ramona Mănescu, duminică.
”Grupul liberal din Parlamentul European a luat hotărârea, care cred că va fi susţinută, de a bloca un eventual acord al Consiliului European care să privească tăieri masive în bugetul viitor. Este o opţiune la care Parlamentul European se gândeşte foarte serios, şi anume să blocheze bugetul dacă acesta va fi mai mic decât cel considerat”, a spus Ramona Mănescu.
Ea a adăugat ca şi o parte din grupul popularilor, cum ar fi Polonia, care face parte din “Prietenii coeziunii”, să susţină acest demers, arătând că se aşteaptă să se creeze o majoritate în Parlamentul European.
Consiliul European nu a putut ajunge vineri la un acord în privinţa bugetului UE pe 2014-2020, o decizie fiind amânată pentru începutul anului 2013.

Sursa: Dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website