25 iunie, 2012

Ramona Mănescu: Mi s-ar părea firesc ca primul ministru să participe la reuniunea Consiliului European

Europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu, consideră că prezența președintelui la lucrările Consiliului European a fost și este neproductivă din moment ce, ulterior reuniunii de la Bruxelles, acesta nu face decât sa informeze guvernul despre ce s-a discutat sau despre ce decizii au fost luate.

„La sfârșitul acestei saptamani va avea loc unul dintre cele mai importante summit-uri de pana acum, deoarece liderii europeni sunt determinați sa acționeze mai puternic decât oricând pentru combaterea crizei economice. Tocmai de aceea, cred ca prezenta premierului României este vitala având in vedere ca reprezintă instituția menita sa implementeze hotărârile de la Bruxelles.

Insistenta președintelui de a participa la acest summit dovedește faptul ca Traian Băsescu pune mai presus de interesul național, propria ambiție.”
Ramona Mănescu apreciază că atitudinea președintelui nu face decât sa aducă in atenție, la nivel european, disputele politice interne.

„Din păcate, este evident ca Traian Băsescu dorește să își păstreze, cu orice preț, poziția de „președinte jucător” chiar daca acest lucru dăunează imaginii României, la nivel european. Consider însa ca este total neproductiv, pentru romani, faptul ca summit-ul de la Bruxelles a devenit doar un alt motiv de scandal pentru seful statului.”

Sursa: Amosnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website