19 aprilie, 2012

Ramona Manescu: Pachetul CE privind ocuparea fortei de munca vine in sprijinul romanilor

Pachetul privind ocuparea fortei de munca a fost adoptat, ieri, de Comisia Europeana si prevede stabilirea unui nivel decent al salariilor care sa poata fi sustinut pe termen lung, masuri referitoare la realizarea conditiilor adecvate pentru crearea de locuri de munca dar si stimularea flexibilitatii interne in vederea reducerii somajului.

Europarlamentarul, Ramona Manescu, membru in Comisia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale, din Parlamentul European, considera binevenite aceste masuri, in contextul crizei economice.

„Cred ca acest pachet legislativ vine in sprijinul romanilor, cu atat mai mult cu cat salariile le-au fost taiate iar gasirea unui loc de munca este din ce in ce mai dificila. Tara noastra are foarte mult de recuperat din punct de vedere financiar iar pentru aceasta avem nevoie de masuri care sa conduca la cresterea productivitatii”, a declarat Ramona Manescu.

Europarlamentarul liberal considera ca aceste probleme sociale nu pot fi rezolvate decat daca vor fi puse in aplicare masuri economice liberale care sa vina in sprijinul direct al mediului de afaceri prin reducerea impozitarii veniturilor salariale si printr-o sustinere reala a intreprinderilor nou infiintate.

„Din pacate, rata somajului, in tara noastra, a crescut alarmant in ultimii ani iar situatia risca sa se agraveze deoarece, asemenea celorlalte guverne PDL, guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu nu are nicio strategie in acest sens. Pentru Romania este vital ca executivul sa implementeze, de urgenta, masuri economice care sa duca la crearea de noi locuri de munca”, a mai spus europarlamentarul liberal.

Pachetul actual privind ocuparea fortei de munca cuprinde o comunicare privind politica in domeniu a Comisiei intitulata „Catre o redresare generatoare de locuri de munca” si noua documente de lucru ale serviciilor Comisiei, dintre care doua sunt documente consultative.

Sursa: Mondonews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website