5 februarie, 2012

Ramona Mănescu: Parlamentul European poate opri ACTA

Europarlamentarul Ramona Mănescu condamnă semnarea Acordului Comercial de Combatere a Contrafacerii (ACTA) de reprezentanții Guvernului Boc, fără o consultare prealabilă a populației și fără acordul Parlamentului, fiind astfel încălcate principiile democrației și afirmă că Parlamentul European își rezervă dreptul de a nu aproba ACTA, în forma sa actuală, potrivit unui comunicat de presă.

Liberala Ramona Mănescu și-a exprimat îngrijorarea față de faptul că ”daca acest document va intra in vigoare, in forma semnata de Executivul Boc, deținătorii drepturilor de proprietate intelectuală vor avea acces la viața personală a oricăruia dintre noi fără a avea nevoie de un mandat sau o hotărâre judecătorească. Practic, furnizorii de internet vor fi obligați să monitorizeze întreaga activitate online. Site-urile pe care navigam vor fi verificate și rezultatele vor fi oferite oricărei firme care are cea mai mică suspiciune că aceste activități au condus la încălcarea drepturilor de autor. Si din păcate, mai sunt si alte prevederi controversate in acest acord”.

În opinia europarlamentarului PNL, ”guvernul roman a incalcat, din nou, principiile democrației semnând acest document, fara o consultare prealabila a populației si din păcate, aceasta pare sa fie singura strategie a PDL. In primul rând, Guvernul trebuia sa organizeze o dezbatere publica cu privire la acest Acord si in al doilea rând trebuia sa solicite opinia Parlamentului României. Culmea, după ce documentul a fost semnat de reprezentatul guvernului Boc, am citit in presa diverse articole care precizau ca tot Opoziția ar fi responsabila si pentru aceasta problema”.

Ramona Mănescu informează că europarlamentarii PNL au votat încă din noiembrie 2012, în PE, ”o rezoluție ce subliniază foarte clar că viața privată și protecția datelor sunt valori fundamentale ale Uniunii Europene care trebuie respectate în toate politicile și reglementările adoptate de UE si deci inclusiv in prevederile ACTA”.

Ramona Mănescu susține ”cu tărie” că ”internetul trebuie sa ramana un spațiu liber, iar încercarea PDL de a ingradi si mai mult drepturile fundamentale ale romanilor trebuie blocata”, și asigură că, în luna mai, când tratatul va ajunge în Parlamentul European, acesta își rezervă dreptul de a nu aproba ACTA, în forma sa actuală.

Sursa: Discard.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website