19 noiembrie, 2009

Ramona Manescu pledeaza pentru toleranta si dialog, elemente esentiale in educatie

 

Europarlamentarul liberal, Ramona Manescu a organizat, astazi, impreuna cu colegul sau finlandez, Hannu Takkula, o audiere publica avand ca tema: „Provocarile Educatiei pentru Pace si Toleranta. O atitudine catre diversitate. Modelul Tunisian si rolul Uniunii Europene”.

In deschidere, eurodeputatul Ramona Manescu a pledat pentru toleranta si dialog, ca elemente esentiale pentru un model educational sanatos care sa orienteze catre o atitudine toleranta, nedescriminatorie.„Exista tendinta de a-i judeca pe ceilalti pe criterii etnice, de gen, religie sau rasa, dar rolul nostru, al parlamentarilor europeni, este acela de a preveni derapaje de acest gen si a sustine, de cate ori avem ocazia, modele care promoveaza dialogul intercultural, toleranta, acceptarea diversitatii de orice fel.”Dezbaterea de astazi a pornit de la modelul oferit de manualele scolare tunisiene, considerate un model de echilibru in promovarea tolerantei si pacii in lumea Islamului.Ramona Manescu, in dubla sa calitate de membra a Comisiei pentru Educatie si Cultura si a Delegatiei PE pentru relatia cu Peninsula Araba, a subliniat rolul crucial al Parlamentului European in promovarea modelelor educationale corecte, bazate pe egalitatea de sanse si deschidere catre diversitate.

„Manualele tunisiene ofera o perpectiva pozitiva care promoveaza pacea, toleranta si dialogul, in interiorul religiei islamice. Ca liberal, cred cu tarie, ca acest model poate servi si ca exemplu pentru alte tari”.

Conform celor mai recente rapoarte ale Institutului pentru Monitorizarea Pacii si Tolerantei Culturale in Educatia Scolara, manualele scolare dupa care invata elevii in Tunisia sunt considerate un model de toleranta si atitudine corecta in relatiile cu Vestul, intr-o lume a Islamului care deseori s-a confruntat cu dezechilibre din acest punct de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website