21 ianuarie, 2009

Ramona Manescu, raportor ALDE privind accelerarea procesului de accesare a fondurilor europene

„Prin cele doua rapoarte intrate in regim de urgenta pe ordinea de zi a Parlamentului European referitoare la modificarile aduse Regulamentului privind Fondul Social European si la Planul de Redresare Economica propus de catre Comisia Europeana, se doreste ca procesul de alocare a fondurilor structurale si de coeziune sa fie accelerat. Aceasta initiativa este foarte importanta in special pentru noile state membre in contextul actualei crize economice”, a declarat Ramona Manescu, raportor din partea grupului ALDE in Parlamentul European.

Ieri, 20 ianuarie a.c., Comisia pentru dezvoltare regionala (REGI) din cadrul PE a agreat adoptarea, in regim de urgenta, a doua rapoarte menite sa accelereze procesul de accesare a fondurilor europene respectiv „Noi tipuri de costuri eligibile pentru o contributie din partea Fondului Social European (modificarea Regulamentului (CE) nr 1081/2006 privind Fondul Social European)” si „Raportul privind Planul European de redresare economica”.

„Masurile propuse de Comisie pentru a depasi criza economica actuala sunt foarte bine venite si, in acest context, am propus si am sustinut necesitatea elaborarii unor ghiduri clare privind modalitatile de decontare pe baza forfetara. Aceste ghiduri sunt utile in special noilor state membre in vederea simplificarii procedurilor de accesare si gestionare a fondurilor europene”, a mai adaugat europarlamentarul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website