3 iulie, 2012

Ramona Manescu: Romania a ramas fara fonduri europene deoarece Udrea, Boc si Ungureanu au acordat contractele pe criterii politice

Ramona Manescu: Romania a ramas fara fonduri europene deoarece Udrea, Boc si Ungureanu au acordat contractele pe criterii politice
Europarlamentarul PNL, Ramona Manescu, considera ca blocarea fondurilor europene pentru Romania reprezinta consecinta directa a modului dezastruos de guvernare Boc-Udrea-Ungureanu.

„Din pacate, ne aflam astazi in situatia in care banii europeni, atat de necesari dezvoltarii tarii noastre, au fost suspendati de Comisia Europeana deoarece doamna Udrea, domnul Boc si domnul Ungureanu au ales sa acorde contracte, pe criterii politice, baronilor locali ai PDL”, se arata intr-un comunicat remis presei.

Totodata, Ramona Manescu atrage atentia ca desi a tras nenumarate semnale de alarma privind rata de absorbtie deosebit de mica a Romaniei si chiar a propus un plan de actiune pentru imbunatatirea situatiei, atat guvernul Boc cat si Ungureanu au refuzat sa ia masuri.

”In calitate de coordonator al liberalilor in Comisia REGI a Parlamentului European am avertizat, in repetate randuri, inca de anul trecut asupra acestui risc. Desi am tras nenumarate semnale de alarma privind rata de absorbtie deosebit de mica a tarii noastre si am propus un plan de actiune pentru imbunatațirea situatiei, atat guvernul Boc cat si Ungureanu au refuzat sa ia masurile impuse de Comisie pentru a evita pierderea fondurilor”, se mai arata in comunicat.

Europarlamentarul liberal subliniaza ca, in prezent, Guvernul USL cauta solutii impreuna cu autoritatile de la Bruxelles.

„In acest moment, Guvernul USL cauta solutii impreuna cu autoritatile de la Bruxelles pentru a diminua efectele dezastruoase ale ignorantei si incompetentei fostilor ministri PDL”, se arata in incheierea comunicatului.

O misiune de audit a Comisiei Europene privind fondurile UE se va afla in Romania, in perioada 5-17 iulie. Incepand cu 5 iulie si pana in septembrie, atunci cand vom primi un raspuns oficial de la CE, Romania nu va mai putea trimite deconturi catre Uniunea Europeana si nici nu vom mai primi bani europeni.

Sursa: Mondonews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website