22 octombrie, 2015

Ramona Mănescu: Salut decizia PPE. Mă bucur să lucrez cu lideri care se dedică asigurării stabilității și prosperității UE

Congresul PPE de la Madrid a decis în prima zi de lucrări asupra conducerii grupului politic. Joseph Daul, membru al formațiunii politice Les Républicains din Franța și un om cu o mare experiență în politica europeană, a fost reales ca președinte al Partidului Popular European.

Noul mandat de trei ani câștigat cu ocazia celui de-al 23-lea summit al PPE a fost susținut de o majoritate covârșitoare, Joseph Daul primind 555 de voturi pentru și 23 împotrivă, dintr-un total de 578.

Cu această ocazie, europarlamentarul PPE/ PNL Ramona Mănescu a declarat: “alegerea lui Joseph Daul este un moment important pentru viitorul Partidului Popular European și pentru rolul pe care acesta și-l asumă în a fi, prin puterea exemplului, cea mai bună alternativă politică pentru viitorul UE. Salut această decizie a Congresului PPE și mă bucur că pot să lucrez în continuare cu lideri care se dedică furnizării unor răspunsuri concrete la provocările întâmpinate de Europa și la asigurarea stabilității și prosperității Uniunii Europene”.

Este un pas uriaș înainte realizat de Congresul PPE, și anume acela al modificărilor statutare care să permită coagularea unor alianțe între partidele politice pro-democratice din statele Uniunii pentru Meditarana. Este de salutat consecvența PPE în a conduce mișcarea politică europeană spre construirea unui pod de stabilitate în relația UE cu regiunea Orientului Mijlociu și Nordul Africii” a continuat europarlamentarul liberal.

Congresul PPE continuă joi, 22 octombrie, cu cea de-a doua zi a sesiunii plenare.

Printre documentele adoptate de congresul PPE, ce marchează poziția formațiunii politice asupra celor mai fierbinți subiecte aflate pe agenda Uniunii Europene, se remarcă rezoluția ”Protejarea refugiaților – securizarea granițelor externe ale UE – întărirea acțiunilor împotriva imigrației ilegale” ce propune abordarea cauzelor profunde ale crizei, întărirea granițelor externe ale uniunii, crearea unor centre de procesare a cererilor de azil în țările cele mai expuse valului migratoriu și intensificarea luptei împotriva traficanților de persoane.