13 august, 2012

Ramona Manescu se declara “de doua ori dezamagita” de CSM

Europarlamentarul liberal Ramona Manescu a afirmat luni, intr-o declaratie de presa, ca este “ se doua ori dezamagita” de reactia Consiliului Suprem al Magistraturii la declaratiile ei de vineri, transmite Romania TV. Conducerea CSM a sesizat astazi Inspectia Judiciara in vederea dispunerii si efectuarii de verificari privind posibila incalcare a independentei justitiei prin afirmatiile publice recente ale europarlamentarului Ramona Manescu, ale deputatilor Varujan Vosganian si Mihai Voicu si ale premierului Victor Ponta.

„Am fost dezamagita sa observ cum de dimineata Consiliul Suprem al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu afirmatiile publice ‘cu potential de intimidare si decredibilizare a justitiei’ facute de mine si de colegii mei din USL: premierul Victor Ponta, deputatii Varujan Vosganian si Mihai Voicu. Noi am sesizat CSM-ul in legatura cu felul ciudat in care Parchetul General intelege sa fie arbitru politic intr-o criza constitutionala”, se arata in declaratia de presa a Ramonei Manescu.

In continuare, europarlamentara PNL afirma ca este „de doua ori dezamagita”.

„In primul rand pentru ca am sesizat o institutie a statului cu un posibil abuz si in acest moment acea institutie s-a sesizat in legatura cu solicitarile facute de mine si de colegii mei. Ca si cetatean as putea intelege ca nu ar trebui sa sesizezi un abuz al unei institutii ca totul s-ar putea intoarce impotriva ta”, arata Manescu.

In al doilea rand, adauga ea, la mijloc ar putea fi vorba despre „rea credinta din partea CSM”. „Stiind ca Inspectia Judiciara e pentru verificarea disciplinara a magistratilor si nu pentru cei din afara sistemului juridic, ma intreb daca CSM da dovada doar de nestiinta sau este vorba doar de obedienta”, afirma Ramona Manescu.

„In continuare astept ca CSM-ul sa ia act de solicitarea Uniunii Social Liberale si sa verifice daca au fost sau nu abuzuri ale procurorilor in cazul cercetarii unor actuali si fosti oficiali ai Ministerului Administratiei si Internelor. Cred ca in CSM sunt si oameni onesti si care doresc sa isi faca meseria. In primul rand pentru ca am sesizat o institutie a statului cu un posibil abuz si in acest moment acea institutie s-a sesizat in legatura cu solicitarile facute de mine si de colegii mei. Ca si cetatean as putea intelege ca nu ar trebui sa sesizezi un abuz al unei institutii ca totul s-ar putea intoarce impotriva ta. In al doilea rand cred ca e vorba de reacredinta din partea CSM. Stiind ca Inspectia Judiciara e pentru verificarea disciplinara a magistratilor si nu pentru cei din afara sistemului juridic, ma intreb daca CSM da dovada doar de nestiinta sau este vorba doar de obedienta”, incheie politicianul liberal.

Ramona Manescu anuntase sambata ca USL ii cere CSM sa se autosesizeze in cazul incerceptarilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre si Ioan Rus, care ar fi fost facute ilegal, mentionand ca in Parlament USL nu va accepta solicitarea Parchetului ICCJ privindu-l pe Dobre. „USL solicita CSM sa se autosesizeze urgent in raport cu acest demers al Parchetului General, demers in care Parchetul devine un arbitru politic intr-o criza constitutionala”, a aratat ea.
In replica, Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat luni ca a sesizat Inspectia Judiciara in vederea dispunerii si efectuarii de verificari privind posibila incalcare a independentei justitiei prin afirmatiile publice recente ale Ramonei Manescu, si ale lui Varujan Vosganian, Mihai Voicu si Victor Ponta. In comunicatul CSM se arata ca sesizarea Inspectiei Judiciare vizeaza, in special, interventiile celor patru “in calitate de lideri politici si formatori de opinie, prin declaratii ce depasesc limitele de disciplina a discursului public, cu potential de intimidare si decredibilizare a justitiei, ca putere a statului”.

Corect News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website